świeżo palona - 100 % arabika
Kawa dotarła na Nową Gwineę w latach 30-tych XX wieku z Jamajki i jest pochodną wysokogatunkowej Jamajki Blue Moutain. Żyzna wulkaniczna gleba oraz sprzyjający klimat sprawiają, że kawa jest zaliczana do najsmaczniejszych na świecie.
Papua Nowa Gwinea to państwo, które zajmuje około połowy wyspy Nowa Gwinea (drugą połowę zajmuje Indonezja) i ponad 2 800 wysepek na Pacyfiku. Kawy tam uprawiane (na Nowej Gwinei) dość znacznie różnią się od innych kaw z tamtego regionu świata. Podczas gdy kawy z Indonezji są zwykle ziemiste, to kawy z Papui bardziej przypominają te z Ameryki Południowej: Kolumbii lub Brazylii. Również wyczuwa się w nich pewną ziemistość, ale generalnie są bardziej wyrafinowane, z nieco większą kwaskowatością i złożonością. Większość produkcji pochodzi z małych plantacji i gospodarstw (85%). Kawę uprawia się na dużych wysokościach: 1300 - 1800 m npm, dzięki czemu ziarno jest bardzo wysokiej jakości. Uprawy mają charakter naturalny, gdyż jakakolwiek ingerencja człowieka na wysokogórskich plantacjach jest utrudniona. Kawa odgrywa dość istotną rolę w gospodarce Nowej Gwinei, rząd wspiera rolników oferując minimalne ceny skupu kawy.
Kawa ma zróżnicowaną jakość, najlepsze ziarno klasy AA i A jest bardzo dobre i poszukiwane na światowych rynkach. Kawa charakteryzuje się intensywnym, ale
łagodnym aromatem, zbalansowanym smakiem
o orzechowym zabarwieniu oraz stosunkowo niską
kwaskowatością .
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | +intensywny%2C+bogaty%2C+czysty+%2C+charakterystyczny |
SMAK | zio%C5%82owy%2C+orze%C5%BAwiaj%C4%85cy%2C+jagodowy |
KWASKOWOŚĆ | niska |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | intensywny, bogaty, czysty , charakterystyczny |
SMAK | ziołowy, orzeźwiający, jagodowy |
KWASKOWOŚĆ | niska |
KAWA ARABIKA SALWADOR SHG - świeżo palona
Moc: 2/5
Kwaskowatość: 3/5
Gorycz: 2/5
Równowaga: 4/5
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | |
SMAK | kwasowo%C5%9B%C4%87+cytrynowa%2C+s%C5%82odki |
KWASKOWOŚĆ |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | |
SMAK | kwasowość cytrynowa, słodki |
KWASKOWOŚĆ |
KAWA ROBUSTA INDIE CHERRY AA - świeżo palona
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | BOGATY |
SMAK | OSTRY |
KWASKOWOŚĆ | %C5%81AGODNA |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | BOGATY |
SMAK | OSTRY |
KWASKOWOŚĆ | ŁAGODNA |
KAWA AROMATYZOWANA - ORIENTALNA - toffee, karmel, cynamon
Kawy aromatyzowane są wykwintnym i apetycznym pomysłem na urozmaicenie tradycyjnego napoju. Jeśli jeszcze nie zdarzyło ci się skosztować kawy z nutą ORIENTU, to warto ją wypróbować. Zrelaksuj się podczas smakowania tego wykwintnego napoju. Zaproś przyjaciół, z którymi w będziesz się delektował odkrywanymi właśnie aromatami. Kawa aromatyzowana o smaku ORIENTALNYM to najwspanialszy prezent jaki możesz podarować sobie i bliskim. Filiżanka tego wspaniałego napoju na pewno urozmaici i umili każdy dzień.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
AROMAT | WYRAZISTY |
SMAK | %C5%81AGODNY |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
AROMAT | WYRAZISTY |
SMAK | ŁAGODNY |
KAWA AROMATYZOWANA - TROPIKALNA - banan, rum, cynamon, karmel
Kawy aromatyzowane są wykwintnym i apetycznym pomysłem na urozmaicenie tradycyjnego napoju. Jeśli jeszcze nie zdarzyło ci się skosztować kawy TROPIKALNEJ to warto ją wypróbować. Kawa o smaku Tropikalnym to połączenie egzotycznego owocu ze słodkimi nutami, a wszstko to zakropione odrobiną alkoholu. Zrelaksuj się podczas smakowania tego wykwintnego napoju. Zaproś przyjaciół, z którymi w będziesz siędelektował odkrywanymi właśnie aromatami. Kawa aromatyzowana o smaku TROPIKALNYMto najwspanialszy prezent jaki możesz podarować sobie i bliskim. Filiżanka tego wspaniałego napoju na pewno urozmaici i umili każdy dzień.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
AROMAT | WYRAZISTY |
SMAK | %C5%81AGODNY |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
AROMAT | WYRAZISTY |
SMAK | ŁAGODNY |
KAWA ARABIKA INDIE PLANTATION A - świeżo palona
Kawa Arabika Indie Plantation A -
świeżo palona
100 % arabika
Arabica Plantation A to kawa przerobiona metodą mokrą, o dużym ziarnie, wolna od wszelkiego rodzaju ziaren defektowych, które mogłyby pogorszyć jej walory aromatyczno - smakowe. Arabiki indyjskie są uprawiane na średnich wysokościach tj. 1000-1600 m n.p.m. w bardzo dobrych i ekologicznych warunkach. Plantation AA to najlepsza, z dostępnych na rynku, kaw indyjskich, a jej jakość potwierdzona jest za pomocą podwójnej litery „A”. Charakteryzuje się aromatem orzeszków ziemnych, miodu i toffi. Pomimo swojej delikatności oraz wyśmienicie zharmonizowaniem aromatu i smaku, pozostawia pikantny, lekko dymno - słodowy smak. Można wyczuć w niej (charakterystyczną dla kaw indonezyjskich) lekką „ziemistość” choć jest ona mało wyczuwalna.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | ZHARMONIZOWANY |
SMAK | orzechowy%2C+s%C5%82odki |
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | ZHARMONIZOWANY |
SMAK | orzechowy, słodki |
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
PEANUT BUTTER - KAWA ROZPUSZCZALNA smakowa (masło orzechowe)
Rodzaj kawy: Instant
BIAŁA CZEKOLADA - KAWA ARABIKA smakowa
Kawy aromatyzowane są wykwintnym i apetycznym pomysłem na urozmaicenie tradycyjnego napoju. Jeśli jeszcze nie zdarzyło ci się skosztować kawy z nutą BIAŁEJ CZEKOLADY, to warto ją wypróbować. Zrelaksuj się podczas smakowania tego wykwintnego napoju. Zaproś przyjaciół, z którymi w będziesz się delektował odkrywanymi właśnie aromatami. Kawa aromatyzowana o smaku BIAŁEJ CZEKOLADY to najwspanialszy prezent jaki możesz podarować sobie i bliskim. Filiżanka tego wspaniałego napoju na pewno urozmaici i umili każdy dzień.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
AROMAT | WYRAZISTY |
SMAK | %C5%81AGODNY |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
AROMAT | WYRAZISTY |
SMAK | ŁAGODNY |
KAWA ROZPUSZCZALNA - PISTACJOWA
Kraj pochodzenia kawy: Indie Rodzaj kawy: Instant
KAWA ROZPUSZCZALNA - MALINY w BIAŁEJ CZEKOLADZIE
Kraj pochodzenia kawy: Indie Rodzaj kawy: Instant
KAWA ARABIKA KUBA SERRANO SUPERIOR - świeżo palona z PALARNII KAWY
świeżo palona
100 % arabika Kawa Serrano Superior pochodzi z niewielkiej plantacji położonej u stóp kubańskiego masywu górskiego Sierra Maestra. Rośnie na stromych (400-800 m.n.p.m) zboczach, gdzie użycie maszyn do zbierania kawy jest niemożliwe. Kawa kubańska zbierana jest ręcznie i wstępnie obrabiana tradycyjnymi metodami. Odznacza się kwaskowością niższą od wielu kaw z Ameryki Środkowej. Serrano Superior charakteryzuje się bardzo dobrym smakiem, lekko słodkawa z przeważającymi nutami migdałów, orzechów i karmelu, po zaparzeniu z dymnym posmakiem przypominającym aromat kubańskich cygar.
Kawa ta świetnie sprawdza się jako espresso i kawy robione na jego bazie, czyli np. cappuccino i latte. Można ją też przyrządzić jako tradycyjną czarną kawę. W każdym przypadku smakuje znakomicie!
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | ZR%C3%93WNOWA%C5%BBONY |
SMAK | pikantny%2C+dymny |
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | ZRÓWNOWAŻONY |
SMAK | pikantny, dymny |
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
KAWA ARABIKA NIKARAGUA MATAGALPA SHG
Kawa Arabica Nikaragua Matagalpa zbierana jest z plantacji położonych 1500 – 2000 m. n.p.m. Kawa z Nikaraguii Matagalpa uprawiana jest ekologicznie, co oznacza, że nie używa się żadnych sztucznych nawozów. Kawa uprawiana ekologicznie ma pełniejszy smak, który jest wynikiem powoli dojrzewających ziaren. Długie dojrzewanie ma wpływ na złożoność smaku i dlatego lepiej smakuje. Gleba na tych obszarach jest użyźniana, przez co krzewy kawowca otrzymują więcej składników odżywczych i mają zdrowsze ziarna. Mówi się, że kawa jest najstabilniejszą na świecie uprawą przeznaczoną wyłącznie na sprzedaż.
Ekologiczna kawa z Nikaragui ma bogaty i wyrafinowany smak o pełnej konsystencji. Miłośnicy kawy na całym świecie mogą się delektować przyjemną gęstą konsystencją i intensywnym smakiem, dobrym, lekko koniakowym, oraz przenikliwym aromatem, który pozostaje na długo po jej wypiciu.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | g%C5%82eboki |
SMAK | %C5%9Bwie%C5%BCy%2C+lekko+s%C5%82odki+i+owocowy |
KWASKOWOŚĆ | niska |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | głeboki |
SMAK | świeży, lekko słodki i owocowy |
KWASKOWOŚĆ | niska |
KAWA SMAKOWA - HAWAJSKA NOC - pomarańcz, ananas, rum
Kawy aromatyzowane są wykwintnym i apetycznym pomysłem na urozmaicenie tradycyjnego napoju. Jeśli jeszcze nie zdarzyło ci się skosztować kawy z nutą połączenia niezwykłych egzotycznych smaków Hawajskiej Nocy, to warto ją wypróbować. Zrelaksuj się podczas smakowania tego wykwintnego napoju. Zaproś przyjaciół, z którymi w będziesz się delektował odkrywanymi właśnie aromatami. Kawa aromatyzowana Hawajska Noc o połączeniu 3 smaków to najwspanialszy prezent jaki możesz podarować sobie i bliskim. Filiżanka tego wspaniałego napoju na pewno urozmaici i umili każdy dzień.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
AROMAT | WYRAZISTY |
SMAK | %C5%81AGODNY |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
AROMAT | WYRAZISTY |
SMAK | ŁAGODNY |
KAWA ROZPUSZCZALNA - PINACOLADA
Kraj pochodzenia kawy: Indie Rodzaj kawy: Instant
KAWA ROZPUSZCZALNA - WIŚNIE W CZEKOLADZIE
Kraj pochodzenia kawy: Indie Rodzaj kawy: Instant
KAWA ARABIKA PAPUA NOWA GWINEA MAWARI A/X świeżo palona
świeżo palona - 100 % arabika
Kawa dotarła na Nową Gwineę w latach 30-tych XX wieku z Jamajki i jest pochodną wysokogatunkowej Jamajki Blue Moutain. Żyzna wulkaniczna gleba oraz sprzyjający klimat sprawiają, że kawa jest zaliczana do najsmaczniejszych na świecie.
Papua Nowa Gwinea to państwo, które zajmuje około połowy wyspy Nowa Gwinea (drugą połowę zajmuje Indonezja) i ponad 2 800 wysepek na Pacyfiku. Kawy tam uprawiane (na Nowej Gwinei) dość znacznie różnią się od innych kaw z tamtego regionu świata. Podczas gdy kawy z Indonezji są zwykle ziemiste, to kawy z Papui bardziej przypominają te z Ameryki Południowej: Kolumbii lub Brazylii. Również wyczuwa się w nich pewną ziemistość, ale generalnie są bardziej wyrafinowane, z nieco większą kwaskowatością i złożonością. Większość produkcji pochodzi z małych plantacji i gospodarstw (85%). Kawę uprawia się na dużych wysokościach: 1300 - 1800 m npm, dzięki czemu ziarno jest bardzo wysokiej jakości. Uprawy mają charakter naturalny, gdyż jakakolwiek ingerencja człowieka na wysokogórskich plantacjach jest utrudniona. Kawa odgrywa dość istotną rolę w gospodarce Nowej Gwinei, rząd wspiera rolników oferując minimalne ceny skupu kawy.
Kawa ma zróżnicowaną jakość, najlepsze ziarno klasy AA i A jest bardzo dobre i poszukiwane na światowych rynkach. Kawa charakteryzuje się intensywnym, ale
łagodnym aromatem, zbalansowanym smakiem
o orzechowym zabarwieniu oraz stosunkowo niską
kwaskowatością .
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | +intensywny%2C+bogaty%2C+czysty+%2C+charakterystyczny |
SMAK | zio%C5%82owy%2C+orze%C5%BAwiaj%C4%85cy%2C+jagodowy |
KWASKOWOŚĆ | niska |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | intensywny, bogaty, czysty , charakterystyczny |
SMAK | ziołowy, orzeźwiający, jagodowy |
KWASKOWOŚĆ | niska |
Charakteryzuje się bardzo zrównoważonym smakiem i dobrze wyczuwalną kwaskowością. Należy do kaw średnio mocnych i jest ceniona ze względu na naturalne warunki uprawy. Gatunek ten mimo niskiej ceny zdobywa coraz większe uznanie na całym świecie.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | g%C5%82%C4%99boki |
SMAK | winny%2C+czekoladowy |
KWASKOWOŚĆ | %C5%9Brednia |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | głęboki |
SMAK | winny, czekoladowy |
KWASKOWOŚĆ | średnia |
KAWA ROZPUSZCZALNA - BIAŁA CZEKOLADA
Kraj pochodzenia kawy: Indie Rodzaj kawy: Instant
kawa ZIMBABWE AA, Penya Crake Valley Estate arabika - ŚWIEŻO PALONA
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | pe%C5%82ny%2C+mocny%2C+ostrawy+i+s%C5%82odkawy+zarazem |
SMAK | cytrynowy+smak%2C+zio%C5%82owy |
KWASKOWOŚĆ | +%E2%80%9EOther+Mild%E2%80%9D+%2C+o+delikatnej+kwaskowato%C5%9Bci |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | pełny, mocny, ostrawy i słodkawy zarazem |
SMAK | cytrynowy smak, ziołowy |
KWASKOWOŚĆ | „Other Mild” , o delikatnej kwaskowatości |
Kawy aromatyzowane są wykwintnym i apetycznym pomysłem na urozmaicenie tradycyjnego napoju. Jeśli jeszcze nie zdarzyło ci się skosztować kawy z nutą TRUFLI, to warto ją wypróbować. Zrelaksuj się podczas smakowania tego wykwintnego napoju. Zaproś przyjaciół, z którymi w będziesz się delektował odkrywanymi właśnie aromatami. Kawa aromatyzowana o smaku TRUFLOWYM to najwspanialszy prezent jaki możesz podarować sobie i bliskim. Filiżanka tego wspaniałego napoju na pewno urozmaici i umili każdy dzień.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
AROMAT | WYRAZISTY |
SMAK | %C5%81AGODNY |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
AROMAT | WYRAZISTY |
SMAK | ŁAGODNY |
Kawa espresso mielona 100% arabica fair trade Bio 250 g- Alce Nero
kawa arabica* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS
Ekologiczna kawa arabica Fair Trade (Sprawiedliwy Handel), pochodząca z najlepszych, górzystych terenów Kostaryki, Nikaragui oraz Peru. Hermetyczne zamknięcie gwarantuje zachowanie pełnego smaku i aromatu kawy, mielonej specjalnie do ekspresów ciśnieniowych. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do filiżanki wsypać ok. 10 g kawy i zalać wrzącą wodą. Kawa nadaje się również do zaparzania w ekspresie. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnym pojemniku.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Alce Nero |
Kod producenta | 253 |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Alce Nero |
Kod producenta | 253 |