OPIS PRODUKTUSKŁADNIKItapioka (skrobia z manioku)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczna tapioka pozyskiwana jest z bulw korzeniowych manioku. Nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do wypieku placków, chleba, ciast, ciasteczek. Można ją dodać do kisieli, budyni, puddingów, przetworów mlecznych i owocowych. Doskonała również jako zagęszczacz do zup, sosów, musów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1507 kJ / 355 kcalTłuszcz - 0,02 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 gWęglowodany - 88 g, w tym cukry - 3,4 gBiałko - 0,2 gSól - 0 gINFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
BIO MĄKA KOKOSOWAMąka kokosowa może być dobrym źródłem błonnika w diecie, w dodatku nie zawiera glutenu, co jest istotne dla osób z nietolerancją glutenu.Zastosowanie: dosypywać 1-2 łyżki stołowe do napojów, wypieków, zapiekanek, zup, serwowanych na gorąco płatków śniadaniowych. W tradycyjnych wypiekach warto zastępować mąkę pszenną w 15-20% mąką kokosową pamiętając o zwiększeniu ilości wody w recepturze lub dodaniu oleju kokosowego, który utrzymuje wilgoć i miękkość ciasta. Idealna w przepisach bezglutenowych. Naturalną cechą mąki kokosowej jest zbijanie się w grudki, ponieważ jest ona bardzo wodochłonna. Dlatego najlepiej przesiać przed użyciem.Wartość odżywcza w 100 g produktu*
Wartość energetyczna
1595 kJ / 385 kcal
Tłuszcz:- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
18 g17 g
Węglowodany:- w tym cukry
18 g18 g
Błonnik
38 g
Białko
19 g
Sól
0,10 g
Składniki: 100% BIO mąka kokosowaMoże zawierać orzechyKraj pochodzenia**: Filipiny
Mąka konopna ( z nasion konopi siewnej) jest produktem naturalnym, bez konserwantów, sztucznych barwników i aromatów. Jest źródłem naturalnych witamin, minerałów, antyutleniaczy oraz błonnika. Dzięki częściowemu odtłuszczeniu surowca z którego powstaje, mąka jest "lżejsza", łatwiejsza do wykorzystania przy wypiekach, mniej podatna do tworzenia się zakalca. Wartość energetyczna w 100 g produktu 1504 kJ/356 kcal
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Tłuszcz
6 g
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone
1 g
Węglowodany
41 g
w tym: cukry
1 g
Białko
33 g
Sól
0 g
Zastosowanie: jako dodatek do musli, deserów, sałatek, past oraz do pieczenia i smażenia Przechowywanie: po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w ciemnym i chłodnym miejscu Kraj pochodzenia: Polska Kraj pochodzenia surowca użytego do produkcji mąki jest inny niż kraj pochodzenia mąki Informacja o alergenach: może zawierać: gluten, sezam, soję, orzechy: laskowe, arachidowe, włoskie, makadamia, migdały
OPIS PRODUKTUSKŁADNIKImąka jaglana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczna mąka jaglana uzyskana z obłuszczonego ziarna prosa. Charakteryzuje się orzechowym aromatem i słodko-gorzkim posmakiem. Wypieki z mąki jaglanej są bardzo jasne i wyróżnia je delikatny smak. Polecamy do wyrobu ciasteczek w połączeniu z mąką ryżową, także do naleśników i placków w połączeniu z mąką gryczaną. Doskonała również do zagęszczania potraw, gdyż nie tworzy grudek i ma neutralny smak. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1536 kJ / 363 kcalTłuszcz - 3,9 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 gWęglowodany - 69 gw tym cukry - 1,5 gBiałko - 11 gSól - 0 gINFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS PRODUKTUSKŁADNIKImąka ryżowa pełnoziarnista* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczna mąka ryżowa jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna ryżu. Ma lekko słodkawy smak, dlatego doskonale sprawdza się jako dodatek do wszelkich wypieków - chleba, ciast, ciastek oraz deserów, naleśników, placków i kotletów. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1508 kJ / 356 kcalTłuszcz - 2,5 g,w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 gWęglowodany - 74 g,w tym cukry - 0,9 gBiałko - 7,9 gSól - 0,02 gINFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
BIO MĄKA KOKOSOWAMąka kokosowa może być dobrym źródłem błonnika w diecie, w dodatku nie zawiera glutenu, co jest istotne dla osób z nietolerancją glutenu.Zastosowanie: dosypywać 1-2 łyżki stołowe do napojów, wypieków, zapiekanek, zup, serwowanych na gorąco płatków śniadaniowych. W tradycyjnych wypiekach warto zastępować mąkę pszenną w 15-20% mąką kokosową pamiętając o zwiększeniu ilości wody w recepturze lub dodaniu oleju kokosowego, który utrzymuje wilgoć i miękkość ciasta. Idealna w przepisach bezglutenowych. Naturalną cechą mąki kokosowej jest zbijanie się w grudki, ponieważ jest ona bardzo wodochłonna. Dlatego najlepiej przesiać przed użyciem.Wartość odżywcza w 100 g produktu*
Wartość energetyczna
1595 kJ / 385 kcal
Tłuszcz:- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
18 g17 g
Węglowodany:- w tym cukry
18 g18 g
Błonnik
38 g
Białko
19 g
Sól
0,10 g
Składniki: 100% BIO mąka kokosowaMoże zawierać orzechyKraj pochodzenia**Sri LankaData przydatności i numer partii podane na opakowaniu.Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym pojemniku. Nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.*w zależności od partii (aktualny kraj pochodzenia na opakowaniu)**w zależności od partii (aktualna wartość odżywcza na opakowaniu)
OPIS PRODUKTUSKŁADNIKImąka z ciecierzycy* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczna mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk. Polecamy do wypieku pieczywa, makaronów, a szczególnie naleśników, zwanych socca. Posiada silne właściwości wiążące, w związku z czym doskonała również do zagęszczania zup i sosów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1417 kJ / 337 kcalTłuszcz - 5,9 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,1 gWęglowodany - 44 gw tym cukry - 2,3 gBiałko - 19 gSól - 0,09 gINFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS PRODUKTUSKŁADNIKImąka orkiszowa razowa typ 2000* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczna mąka orkiszowa typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna pszenicy orkisz. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka orkiszowa razowa może być samodzielnie stosowana do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1428 kJ / 338 kcalTłuszcz - 2,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 gWęglowodany - 62 gw tym cukry - 1,0 gBiałko - 12 gSól - 0,02 gINFORMACJA ALERGENNAProdukt zawiera alergen: gluten. Może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS PRODUKTUSKŁADNIKImąka gryczana pełnoziarnista* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczna mąka gryczana pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna gryki niepalonej. Należy do jednej z najbardziej odżywczych mąk. Najczęściej stosowana do wyrobu ciasta naleśnikowego, makaronu, klusek, placków oraz przy wypieku blinów. Doskonała również do ciemnego zimowego chleba w połączeniu z innymi mąkami.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1623 kJ / 384 kcalTłuszcz - 3,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,7 gWęglowodany - 71 gw tym cukry - 2,6 gBiałko - 13 gSól - 0,03 gINFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS PRODUKTUSKŁADNIKImąka kasztanowa* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczna mąka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Nadaje potrawom wyjątkowy smak. Polecamy do wypieku chleba, ciast, naleśników, makaronów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1541 kJ / 365 kcalTłuszcz - 3,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,7 gWęglowodany - 71 gw tym cukry - 29,5 gBiałko - 6,4 gSól - 0,09 gINFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.