WAGA: 50 g
Skład: yerba mate, owoce goji
W naszym sklepie dostępnych jest wiele smaków Yerb oraz akcesoriów do jej parzenia. Zapraszamy
FITNESS gunpowder HERBATA - ODCHUDZANIE (50 g)
Waga: 50 g
Skład: gunpowder, jabłko, yerba mate, skóra róży, trawa cytrynowa.
Sposób parzenia:
Mocniejsze gatunki o zdecydowanym smaku zalewa się wodą o temperaturze 75- 90 stopni, delikatniejsze wodą od 60-75 stopni.
Woda w 3-4 minuty po zagotowaniu osiąga temperaturę 90 stopni, a w 12 minut po przegotowaniu woda osiąga temperaturę 75 stopni. Ilość herbaty na szklankę wody - 1 łyżeczka (około 3 g na szklankę - /11-13 gramów na 1 l wody).
Jeżeli herbata ma działać pobudzająco, zaparzamy ją przez 2-3 minuty, jeżeli odprężająco - nieco dłużej (3-8 minut). Nie należy parzyć zielonej herbaty zbyt długo, gdyż będzie miała ona gorzki smak. Możliwe jest dwu- lub trzykrotne zaparzanie tych samych liści. Za każdym razem odnajdziemy w niej inny smak.
MANGO I MARACUJA - herbata czarna OWOCE TROPIKALNE (50g)
Waga: 50 g
Czarna herbata o smaku owoców tropikalnych.
Skład: herbata czarna, hibiskus kandyzowany, płatki słonecznika i jasminu.
Sposób parzenia:
PERŁA OCEANU - UROCZA BIAŁA HERBATA KWITNĄCA
Waga 1 szt to: 8 – 10 g
Ręcznie zwijana herbata kwitnąca. Przed zaparzeniem ma ona kształt niepozornej fasolki, która umieszczona w gorącej wodzie przekształca ukazując płatki jaśminu i chryzantemy. Możemy więc dopieścić nie tylko podniebienia delikatnym smakiem unikatowych kompozycji, ale także nacieszyć oczy prawdziwym spektaklem, jakim jest rozkwitanie pączka w dzbanku. Niezwykłe specjały, mogą być nie tylko kwitnącym ukoronowaniem wystawnej kolacji, lub obiadu z przyjaciółmi. Świetnie nadają się także na prezent, będąc zaskakującą niespodzianką. Polecam gorąco!!
Skład: Biała Herbata (tylko tipsy - Silver Needle), Kwiat Jaśminu i Chryzantemy.
Sposób parzenia:
1 kulkę należy włożyć do szklanego, żaroodpornego naczynia lub specjalnego czajniczka, zalać wodą o temperaturze 80 stopni Celsjusza, zaparzać aż się cała rozwinie (4 - 5 minut). Ilość wody potrzeba na zaparzania to 800 - 1000 ml. Herbatę można zaparzać ponownie wydłużając czas zaparzania do około 8 minut.
Silver Moon - ZIELONA HERBATA 50 g
Waga: 50 g
Herbata Silver Moon posiada charakterystyczny, lekko dymny smak i ożywczy aromat. Swoją nazwę zawdzięcza srebrzystemu kolorowi oraz kształtowi listków.
Napar z zielonej herbaty ma zielonożółty, słomkowy kolor, jest bardzo aromatyczny ma delikatny, ziołowy słodki-gorzki smak.
Sposób parzenia:
Mocniejsze gatunki o zdecydowanym smaku zalewa się wodą o temperaturze 75- 90 stopni, delikatniejsze wodą od 60-75 stopni.
Woda w 3-4 minuty po zagotowaniu osiąga temperaturę 90 stopni, a w 12 minut po przegotowaniu woda osiąga temperaturę 75 stopni. Ilość herbaty na szklankę wody - 1 łyżeczka (około 3 g na szklankę - /11-13 gramów na 1 l wody).
Jeżeli herbata ma działać pobudzająco, zaparzamy ją przez 2-3 minuty, jeżeli odprężająco - nieco dłużej (3-8 minut). Nie należy parzyć zielonej herbaty zbyt długo, gdyż będzie miała ona gorzki smak. Możliwe jest dwu- lub trzykrotne zaparzanie tych samych liści. Za każdym razem odnajdziemy w niej inny smak.
PU-ERH CHIŃSKA WIŚNIA - HERBATA CZERWONA - 50g
Waga: 50 g
Czarna herbata o smaku owocowo - kwiatowym.
Skład: herbata Pu - erh, wiśnia, płatki kwiatowe, aromat owocowy.
1-2 łyżeczki na filiżankę (180-200 ml). Czerwoną herbatę typu pu-erh parzy się w temperaturze 90–100 °C przez ok. 3 minuty. Można ją zaparzać wielokrotnie, w każdym kolejnym parzeniu oddaje ona do naparu inne dobroczynne substancje. Herbaty pu-erh raczej nie powinno się słodzić, gdyż cukier może pozbawiać ją części właściwości zdrowotnych.
BANANOWA WYSPA GUNPOWDER - herbata zielona
Waga: 50 g
Skład: herbata gunpowder, banan, papaja, pomarańcza, szafran , aromat.
Napar z zielonej herbaty ma zielonożółty, słomkowy kolor, jest bardzo aromatyczny ma delikatny, ziołowy słodki-gorzki smak. Najważniejsze jest, aby zapamiętać starą chińską regułę:
"Herbata odda wszystko, co w niej tkwi, jeśli otrzyma wszystko czego potrzebuje”
Sposób parzenia:
Mocniejsze gatunki o zdecydowanym smaku zalewa się wodą o temperaturze 75- 90 stopni, delikatniejsze wodą od 60-75 stopni.
Woda w 3-4 minuty po zagotowaniu osiąga temperaturę 90 stopni, a w 12 minut po przegotowaniu woda osiąga temperaturę 75 stopni. Ilość herbaty na szklankę wody - 1 łyżeczka (około 3 g na szklankę - /11-13 gramów na 1 l wody).
Jeżeli herbata ma działać pobudzająco, zaparzamy ją przez 2-3 minuty, jeżeli odprężająco - nieco dłużej (3-8 minut). Nie należy parzyć zielonej herbaty zbyt długo, gdyż będzie miała ona gorzki smak. Możliwe jest dwu- lub trzykrotne zaparzanie tych samych liści. Za każdym razem odnajdziemy w niej inny smak.
CICHA NOC - herbata zielona ŚWIĄTECZNA 50 g
Waga: 50 g
Ciekawa propozycja na spędzenie świąt przy filiżance aromatycznej herbaty. Kompozycja świąteczna z dodatkiem cukorwych gwiazdek oraz suszonej maliny o wspaniałym aromacie i zapachu wanilii podkreśla magię świąt Bożego Narodzenia.
Skład: sencha, gwiazdki cukrowe, malina, aromat.
Napar z zielonej herbaty ma zielonożółty, słomkowy kolor, jest bardzo aromatyczny ma delikatny, ziołowy słodki-gorzki smak. Najważniejsze jest, aby zapamiętać starą chińską regułę:
"Herbata odda wszystko, co w niej tkwi, jeśli otrzyma wszystko czego potrzebuje”
Sposób parzenia:
Mocniejsze gatunki o zdecydowanym smaku zalewa się wodą o temperaturze 75- 90 stopni, delikatniejsze wodą od 60-75 stopni.
Woda w 3-4 minuty po zagotowaniu osiąga temperaturę 90 stopni, a w 12 minut po przegotowaniu woda osiąga temperaturę 75 stopni. Ilość herbaty na szklankę wody - 1 łyżeczka (około 3 g na szklankę - /11-13 gramów na 1 l wody).
Jeżeli herbata ma działać pobudzająco, zaparzamy ją przez 2-3 minuty, jeżeli odprężająco - nieco dłużej (3-8 minut). Nie należy parzyć zielonej herbaty zbyt długo, gdyż będzie miała ona gorzki smak. Możliwe jest dwu- lub trzykrotne zaparzanie tych samych liści. Za każdym razem odnajdziemy w niej inny smak.
RÓŻA KRÓLOWEJ ZOFIi - herbata czarna RÓŻANA (50 g)
Waga: 50 g
Herbata o smaku różanym.
Skład: herbata czarna, płatki róży, aromat.
Sposób parzenia:
ZESTAW DZBANEK + HERBATY KWITNĄCE na prezent
W skład zestawu wchodzą: 1) Dzbanek szklany żaroodporny o pojemności 1 litra. Doskonały do parzenia herbat kwitnących, ale również do kawy i innych napojów gorących. Dzięki wysokim standardom, szkło posiada dużą odporność na wysoką temperaturę (do 300°C) oraz czynniki chemiczne. Produkt charakteryzuje się najwyższą jakością i precyzją wykonania. Produkty tej firmy są idealnie gładkie i przezroczyste, pozbawione porów, odporne na parę wodną. Zachwyca funkcjonalnością, a także niezwykłym designem: klasyczna elegancja w połączeniu z nowoczesnym kształtem pasującym do każdego wnętrza.
2) kwiat miłości (lichi ball)- biała herbata zwijana z kulki z ukrytym w środku kwiatem lichi o różowych płatkach, to prawdziwy wizualny spektakl w naszej filiżance. Po zaparzeniu, ręcznie przygotowana kula lichi, otwiera się uwalniając ukryty w niej kwiat, 3) świtezianka - ręcznie formowana z najlepszych tipsów biała herbata, zwijana na kształt jajka. Po rozwinięciu ukazują się płatki jaśminu, lichi tworząc wianuszek.
4) magia orientu (Oriental Beauty) - biała herbata kwitnąca
Ręcznie wykonana biała herbata ze składników najwyższej jakości. We wnętrzu jednaj kulki znajduje się kwiat nagietka, który nadaje delikatny napar o kwiatowym aromacie wzbogaconym zapachem płatków jaśminu, które unoszą się nad nim niczym delikatna smuga, a to wszystko jest owinięte tipsami białej herbaty (Silver Needle). Herbata ta zachwyca oko, intryguje smakiem i pozostawia niezapomniane wrażenia. 5) ogród miłości (century lover) - biała herbata kwitnąca
To wyjątkowa herbata, która oczaruje nas swoim widokiem. Po rozkwitnięciu kulki z delikatnych liści herbaty wyłaniają się aromatyczne płatki lotosa. 6) zaczarowy nagietek (camus blooming) - biała herbata kwitnąca. Ręcznie zwijana herbata kwitnąca. Przed zaparzeniem ma ona kształt niepozornej kulki, która umieszczona w gorącej wodzie przekształca się w piękny kwiat. Możemy więc dopieścić nie tylko podniebienia delikatnym smakiem unikatowych kompozycji, ale także nacieszyć oczy prawdziwym spektaklem, jakim jest rozkwitanie pączka w dzbanku.
7) słodkie serce - biała herbata kwitnąca. Ręcznie zwijana herbata w kulce SŁODKIE SERCE to połączenie ciemno-różowego kwiata Globe Amaranta, kwiatu nagietka oraz płatków jaśminu. Po zaparzeniu herbacianej kulki zaczynają uwalniać się pyłki aksamitnego jaśminu. Jest obowiązkową pozycją wśród innych kwiatowych inspiracji.
Sposób parzenia:
1 kulkę należy włożyć do szklanego dzbanka, zalać wodą o temperaturze 80 stopni Celsjusza, zaparzać aż się cała rozwinie (4 - 5 minut). Ilość wody potrzeba do zaparzenia to 600 ml. Należy pilnować, aby kwiat nie pozostał w naparze dłużej niż 10 minut, gdyż herbata będzie wtedy bardzo gorzka. Herbatę można zaparzać ponownie wydłużając czas zaparzania do około 8 minut
JAPOŃSKA WIŚNIA sencha - herbata zielona (50 g)
Waga: 50 g
Herbata o smaku wiśniowym
Skład: china sencha, kandyzowany hibiskus, płatki róży Napar z zielonej herbaty ma zielonożółty, słomkowy kolor, jest bardzo aromatyczny ma delikatny, ziołowy słodki-gorzki smak. Sposób parzenia:
Mocniejsze gatunki o zdecydowanym smaku zalewa się wodą o temperaturze 75- 90 stopni, delikatniejsze wodą od 60-75 stopni.
Woda w 3-4 minuty po zagotowaniu osiąga temperaturę 90 stopni, a w 12 minut po przegotowaniu woda osiąga temperaturę 75 stopni. Ilość herbaty na szklankę wody - 1 łyżeczka (około 3 g na szklankę - /11-13 gramów na 1 l wody).
Nie należy parzyć zielonej herbaty zbyt długo, gdyż będzie miała ona gorzki smak. Możliwe jest dwu- lub trzykrotne zaparzanie tych samych liści. Za każdym razem odnajdziemy w niej inny smak.
ALHAMBRA - herbata czarna MALINY, POZIOMKI
Waga: 50 g
Mieszanka czarnej i zielonej herbaty typu Sencha wzbogacona kandyzowanymi owocami ananasa, papai, suszonych poziomek, malin, kwiat ślazu, o delikatnej nucie malin.
Sposób parzenia: Do parzenia sypiemy jedną łyżeczkę (ok. 2,5-3g) tej herbaty na filiżankę (200-250ml), a zalewamy wodą prawie wrzącą, czyli ok. 95 C (woda dopiero co zagotowana w czajniku elektrycznym nadaje się w sam raz).
zielona herbata BANCHA JAPAN STYLE (50 g)
Waga: 50 g
GREEN BANCHA to następna z serii znanych i lubianych zielonych herbat, którą mamy przyjemność Państwu zaoferować. Zielono-brązowe liście dają żółto-brązowy napar o łagodnym smaku. Klasyczna herbata na każdy dzień. Polecamy Sposób parzenia:
Mocniejsze gatunki o zdecydowanym smaku zalewa się wodą o temperaturze 75- 90 stopni, delikatniejsze wodą od 60-75 stopni.
Woda w 3-4 minuty po zagotowaniu osiąga temperaturę 90 stopni, a w 12 minut po przegotowaniu woda osiąga temperaturę 75 stopni. Ilość herbaty na szklankę wody - 1 łyżeczka (około 3 g na szklankę - /11-13 gramów na 1 l wody).
Jeżeli herbata ma działać pobudzająco, zaparzamy ją przez 2-3 minuty, jeżeli odprężająco - nieco dłużej (3-8 minut). Nie należy parzyć zielonej herbaty zbyt długo, gdyż będzie miała ona gorzki smak. Możliwe jest dwu- lub trzykrotne zaparzanie tych samych liści. Za każdym razem odnajdziemy w niej inny smak.
SENCHA MADAME BUTTERFLY ~~ WIŚNIOWA - 50 g
Waga: 50 g
Zielona herbata o długich, płaskich liściach rozwijających się w wodzie.
Herbata o smaku wiśniowym.
Skład: sencha, płatki jaśminu, czerwona porzeczka, papaja kandyzowana, aromat.
Napar z zielonej herbaty ma zielonożółty, słomkowy kolor, jest bardzo aromatyczny ma delikatny, ziołowy słodki-gorzki smak. Najważniejsze jest, aby zapamiętać starą chińską regułę:
"Herbata odda wszystko, co w niej tkwi, jeśli otrzyma wszystko czego potrzebuje”
Sposób parzenia:
Mocniejsze gatunki o zdecydowanym smaku zalewa się wodą o temperaturze 75- 90 stopni, delikatniejsze wodą od 60-75 stopni.
Woda w 3-4 minuty po zagotowaniu osiąga temperaturę 90 stopni, a w 12 minut po przegotowaniu woda osiąga temperaturę 75 stopni. Ilość herbaty na szklankę wody - 1 łyżeczka (około 3 g na szklankę - /11-13 gramów na 1 l wody).
Jeżeli herbata ma działać pobudzająco, zaparzamy ją przez 2-3 minuty, jeżeli odprężająco - nieco dłużej (3-8 minut). Nie należy parzyć zielonej herbaty zbyt długo, gdyż będzie miała ona gorzki smak. Możliwe jest dwu- lub trzykrotne zaparzanie tych samych liści. Za każdym razem odnajdziemy w niej inny smak.
SŁODKIE MYŚLI - HERBATA ZIELONA - owoce kiwi, wiśni, jeżyny
Waga: 50 g
Skład: herbata sencha, owoce kiwi, wiśni, jeżyny, herbata rooibos, płatki kwiatu słonecznika i bławatka, aromat owoców tropikalnych.
Napar z zielonej herbaty ma zielonożółty, słomkowy kolor, jest bardzo aromatyczny ma delikatny, ziołowy słodki-gorzki smak. Najważniejsze jest, aby zapamiętać starą chińską regułę:
"Herbata odda wszystko, co w niej tkwi, jeśli otrzyma wszystko czego potrzebuje”
Sposób parzenia:
Mocniejsze gatunki o zdecydowanym smaku zalewa się wodą o temperaturze 75- 90 stopni, delikatniejsze wodą od 60-75 stopni.
Woda w 3-4 minuty po zagotowaniu osiąga temperaturę 90 stopni, a w 12 minut po przegotowaniu woda osiąga temperaturę 75 stopni. Ilość herbaty na szklankę wody - 1 łyżeczka (około 3 g na szklankę - /11-13 gramów na 1 l wody).
Jeżeli herbata ma działać pobudzająco, zaparzamy ją przez 2-3 minuty, jeżeli odprężająco - nieco dłużej (3-8 minut). Nie należy parzyć zielonej herbaty zbyt długo, gdyż będzie miała ona gorzki smak. Możliwe jest dwu- lub trzykrotne zaparzanie tych samych liści. Za każdym razem odnajdziemy w niej inny smak.
RAJSKIE OWOCE - HERBATA OWOCOWA (50 g) truskawkowo - figowa
RAJSKIE OWOCE - herbata owocowa
WAGA: 50 g
Herbata owocowa o wyśmienitym smaku dojrzałych truskawek i fig Skład: jabłka, hibiskus, skórka dzikiej róży, ananas kandyzowany, liść bambusa, aromat, figa, truskawka.
Sposób parzenia: Do parzenia sypiemy jedną łyżeczkę (ok. 2,5-3g) tej herbaty na filiżankę (150ml), a zalewamy wodą prawie wrzącą, czyli ok. 95 C (woda dopiero co zagotowana w czajniku elektrycznym nadaje się w sam raz). Parzymy pod przykryciem ok 10 minut.
BIAŁY ANIOŁ - herbata biała PAI MU TAN (50 g)
Waga: 50 g
Ekskluzywna biała herbata z młodych pączków i liści z dodatkiem kwiatu słonecznika i bławatka oraz aromatu.
Skład: herbata biała pai mu tan, kwiat słonecznika, bławatka, aromat
SPOSÓB PARZENIA:
Parzy 3 razy w temperaturze 65 - 70 C maksymalnie 3 min (drugie parzenie krócej), nastepnie oddzielić listki od naparu herbacianego. Gdy listki pozostawimy w naparze herbata bedzie bardzo gorzka i bez aromatu!
OPOWIEŚĆ WIGILIJNA - herbata czarna NA PREZENT (50 g)
Waga: 50 g
Skład: herbata czarna, hibiskus kandyzowany, pomarańcza kandyzowana, goździk, szafran, bławatek, aromat.
Sposób parzenia: Do parzenia sypiemy jedną łyżeczkę (ok. 2,5-3g) tej herbaty na filiżankę (200-250ml), a zalewamy wodą prawie wrzącą, czyli ok. 95 C (woda dopiero co zagotowana w czajniku elektrycznym nadaje się w sam raz). Czarną herbatę parzymy 3-5 minut - 3-minutowa pobudza, 5-minutowa uspokaja
JAŚMINOWY LICHI BALL - biała herbata kwitnąca
Waga 1 szt to: 6 - 8 g
Skład: Biała Herbata, kwiat lichi, kwiat jaśminu.
Biała herbata zwijana z kulki z ukrytym w środku kwiatem lichi o różowych płatkach, to prawdziwy wizualny spektakl w naszej filiżance. Po zaparzeniu, ręcznie przygotowana kula lichi, otwiera się uwalniając ukryty w niej kwiat. Listki białej herbaty aromatyzowane są kwiatem jaśminu o pięknym zapachu.
Sposób parzenia:
1 kulkę należy włożyć do szklanego, żaroodpornego naczynia lub specjalnego czajniczka, zalać wodą o temperaturze 80 stopni Celsjusza, zaparzać aż się cała rozwinie (4 - 5 minut). Ilość wody potrzeba na zaparzania to 800 - 1000 ml. Należy pilnować, aby kwiat nie pozostał w naparze dłużej niż 10 minut, gdyż herbata będzie wtedy bardzo gorzka. Herbatę można zaparzać ponownie wydłużając czas zaparzania do około 8 minut.
KARMELOWA PASJONATA - czarna herbata AROMATYZOWANA (50g)
Waga: 50 g
Czarna herbata o smaku karmelowym.
Skład: herbata czarna, kostki toffee, płatki czekolady.
Sposób parzenia: Do parzenia sypiemy jedną łyżeczkę (ok. 2,5-3g) tej herbaty na filiżankę (200-250ml), a zalewamy wodą prawie wrzącą, czyli ok. 95 C (woda dopiero co zagotowana w czajniku elektrycznym nadaje się w sam raz). Czarną herbatę parzymy 3-5 minut.
GWIEZDNY PYŁ - WINOGRONOWO - GRUSZKOWA - 50 g
Waga: 50 g
Czarna herbata o winogronowo - gruszkowym.
Skład: herbata czarna, płatki bławatka, srebrne cukrowe perełki, aromat.
Sposób parzenia: Do parzenia sypiemy jedną łyżeczkę (ok. 2,5-3g) tej herbaty na filiżankę (200-250ml), a zalewamy wodą prawie wrzącą, czyli ok. 95 C (woda dopiero co zagotowana w czajniku elektrycznym nadaje się w sam raz). Czarną herbatę parzymy 3-5 minut - 3-minutowa pobudza, 5-minutowa uspokaja