Waga: 30 g
GAŁKA MUSZKATOŁOWA MIELONA ~~ 30 g
Waga: 30 g
Gałka muszkatołowa to nasiona muszkatołowca korzennego. Kształt gałki jest lekko podłużny o wymiarach 20 – 30 mm długości i 15 – 18 mm szerokości. Przyprawa ceniona ze względu na walory smakowe i zdrowotne. W kuchni gałka muszkatołowa stosowana jest głównie do przyprawiania mięs, bigosów, a także do pierników i deserów.
Waga: 50 g
Doskonała do potraw z kapusty, fasoli, grochu, czerwonego mięsa, dziczyzny, flaków i sosów.
Skład:
- kolendra,
- kminek,
- papryka ostra,
- papryka słodka,
- cebula,
- liście laurowe,
- ziele angielskie,
- gałka muszkatołowa,
- czosnek,
- sól.
CZARNUSZKA \" ZŁOTO FARAONÓW \" - 30 g
Waga: 30 g
W kuchni polecamy:
Do pieczywa, jogurtu, twarogu, surówek i sałatek owocowych, zapiekanek z mięsem, marynat, a także potraw z jagnięcia i drobiu.
Pieprz czerwony ziarnisty nadaje potrawom nie tylko znakomitego smaku, ale także efektownie wygląda w szklanych młynkach. Aromatyczne, czerwone ziarna tej przyprawy nie są nawet spokrewnione ze znanym nam pieprzem czarnym, białym czy zielonym. Subtelnie pikantne i lekko słodkawe - raz rozkosztowane będą stałą inspiracją dla kulinarnych wyzwań smakowych.
Ten pieprz jest pełen aromatu, doda smaku wszelkim potrawom. Koniecznie zmiel go tuż przed podaniem, wtedy dopiero poczujesz, jaki jest doskonały.
Zastosowanie:
CATUABA KORA - AFRODYZJAK - 50 g
Wysuszona, pocięta kora z brazylijskiego drzewa Trichilia catigua. Od wieków stosowana jako naturalny afrodyzjak.
Zaparzanie:
około 1 łyżeczki Catuaby na 250 ml gotujemy na małym ogniu przez 5 minut, następnie odstawiamy do naciągnięcia. Po 15 min. napar jest gotowy do picia.
KMINEK MIELONY przyprawa ziarna (50 g)
Waga: 50 g
Kminek charakteryzuje ostry, korzenny smak i zapach. Znajdują swoje zastosowanie w wielu mieszankach przyprawowych służących do aromatyzowania chleba, przyprawiania kiszonej kapusty, pieczonych mięs (wieprzowiny, dziczyzny), niektórych serów, mieszanek jarzynowych. Może być również przyprawą do zup, ciasteczek, szarlotki, pieczonych jabłek i sera. Stanowi podstawowy składnik likierów.
Waga: 50 g
Curry to słynna indyjska mieszanka sproszkowanych przypraw, ziół i nasion, która podbiła żołądki europejskich smakoszy, również w Polsce znajdując szerokie uznanie. Proszek curry jest mieszanką przypraw, ziół i nasion. Jest to kluczowy składnik potraw indyjskich, Azji Południowej i Karaibów. Proszek curry charakteryzuje się lekko piekącym smakiem, stosuje się ją do każdej potrawy, która wymaga zastosowania curry. Stosuje się ja najczęściej do potraw mięsnych, zwłaszcza drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz warzyw, ryżu i sosów. Curry szczególnie nadaje się do aromatyzowana ryżu, któremu nadaje pięknej żółtej barwy.
- gorczyca,
- pieprz czarny,
- kozieradka,
- papryka,
- kolendra,
- kmin,
- imbir,
- kurkuma,
- odrobina soli.
PRZYPRAWA CYGAŃSKA - przyprawy sklep (50 g)
W skład mieszanki wchodzą:
- papryka, majeranek, kolendra, kminek, cebula, tymianek, czosnek, sól.
Sól czarna kala namak drobno mielona 1 kg -Skarby oceanu
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Skarby Oceanu |
Kod producenta | 230 |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Skarby Oceanu |
Kod producenta | 230 |
Waga: 25 g
Płatki róży w naszej ofercie są to najwyższej dostępnej na rynku jakości płatki wykorzystywane m.in. w sporządzaniu aromatycznych i smakowitych wywarów oraz herbat. Idealnie sprawdzają się w ekskluzywnych kąpieli spa. Używane są również w produkcji mydeł, kul kąpielowych oraz płukanek i naparów.
Zawarty w płatkach olejek różany oprócz wyjątkowego, zniewalającego zapachu posiada również szereg pielęgnacyjnych i aromaterapeutycznych właściwości. Poprawia nawilżenie skóry, przywraca prawidłowe Ph skóry, posiada właściwości regenerujące m.in poprzez pobudzanie produkcji kolagenu. Działa uspokajająco i relaksująco, dlatego po męczącym, stresującym dniu w pracy polecamy relaksującą kąpiel z pąkami róży.
PIEPRZ KOLOROWY ZIARNO ~~ 50 g
Waga: 50 g
Pieprz kolorowy ziarnisty jest mieszanką pieprzu czerwonego, czarnego, zielonego i białego pieprzu. Barwa ziaren zależy od momentu ich zbierania, dlatego też pieprz kolorowy ziarnisty to kompozycja ostrzejszych i łagodniejszych nut smakowych, które zadowolą najbardziej wymagających smakoszy.
Pieprz kolorowy ziarnisty nadaje potrawom nie tylko znakomitego smaku, ale także efektownie wygląda w szklanych młynkach. Pieprz kolorowy można stosować do pieczonych, smażonych, a także grillowanych ciemnych mięs, wędlin oraz potraw z warzyw. Kolorowy pieprz można również użyć jako element dekoracyjny potrawy.
Ten pieprz jest pełen aromatu doda smaku i ostrości wszelkim potrawom. Koniecznie zmiel go tuż przed podaniem, wtedy dopiero poczujesz, jaki jest doskonały.
Zastosowanie:
CEBULA SUSZONA W PŁATKACH ~~ 50 g
Waga: 50 g
BYLICA PIOŁUN ziele (50 g) - zioła sklep
Waga: 50 g
W Polsce jest archeofitem, czyli obcym gatunkiem, który dotarł do naszego kraju w czasach wczesnohistorycznych. W niektórych rejonach rośnie pospolicie. Inaczej jest nazywana wermutem, absyntem lub po prostu piołunem. Często jest znana jedynie jako środek do odstraszania owadów. Obecnie piołun służy głównie do sporządzania gorzkich likierów żołądkowych i wermutów oraz do aromatyzowania wódek. Najbardziej znanym alkoholem wyrabianym z piołunu jest absynt.
Napar z piołunu: Zalać łyżkę ziela piołunu szklanką wrzątku i trzymać pod przykryciem nad parą przez pół godziny. Odstawić go następnie do naciągnięcia na dalsze 10 minut i odcedzić. Napar ziołowy spożywać od 1/2 do jednej łyżki na godzinę przed posiłkami.
PAPRYKA CZERWONA PŁATKI ~~ 50 g bez chemii
Zastosowanie:
PIEPRZ CZARNY GRYS młotkowany (50 g)
Waga: 50 g
Zastosowanie:
Waga: 50 g Jedna z najbardziej znanych potraw na świecie. Mieszanka dzięki swojej wyjątkowej kompozycji doskonale podnosi walory smakowe i zapachowe tej wspaniałej włoskiej potrawie.
Mieszanka jest doskonale skomponowana i bardzo aromatyczna. To prawdziwe zioła najlepszej jakości - pełne smaku i zapachu. Nie ma nic wspólnego z mieszankami sprzedawanymi w sklepie, bo jest najlepszej jakości!
Nadaje się do przyrządzenia sosów do pizzy, jak również do posypania dodatków na cieście, pyszna na zapiekankach.
Wspaniale sprawdzi się w wielu włoskich daniach.
Skład:
- oregano,
- bazylia, - czosnek, - cząber, - rozmaryn, - pieprz czarny, - cebula, tymianek, - szałwia, - natka pietruszki, - sól, cukier.
Waga: 50 g
Zastosowanie
KURCZAK FAJITAS - przyprawa do kurczaka (50 g)
Wa
Waga: 50 g
Mieszanka ziół i przypraw do przygotowania kurczaka i mięs drobiowych w stylu meksykańskim.
Skład:
- czosnek mielony
- pieprz czarny,
Waga: 30 g
Waga: 50 g
ZASTOSOWANIE: