Jacek Kowalski

od 1 do 2 z 2
1
Wydanie 2009 stron 352 format 17 x 24 cm oprawa skórzana i skóropodobna Co sie w klasztornej kuchni wyrabiało,
Wyrabiać mogło, lub powinno było,
Jak się warzyło, jak destyllowało -
Wszystko w tej książce ledwie sie zmieściło.
Jam to, nie chwaląc się, zebrać zamierzył,
Zebrał, zrymował, spróbował i przeżył.
Jacek Kowalski
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Jacek Kowalski |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Jacek Kowalski |
Cena: 60.64 zł
Wydanie 2012r.
Oprawa twarda.
Strony 480.
Format 20,5x28,5cm.
Kulinarne sekrety kuchni, która przeżywa dziś swój wielki renesans. Starodawne receptury na potrawy popularne i najbardziej wyszukane: od dań mięsnych po sałatki, od win i nalewek po ciasta i desery! Dania na każdą porę roku i dnia, na czas postu i czas świętowania, na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Są tu także biesiadne pieśni i toasty, anegdota i gawęda historyczna, żart i prawdziwa lektura duchowa ozdobiona perełkami sarmackiego humoru i pięknymi ilustracjami.
Do albumu dołączono znakomitą płytę z toastami i staropolskimi pieśniami biesiadnymi w wykonaniu Jacka Kowalskiego.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Jacek Kowalski |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Jacek Kowalski |
Cena: 127.05 zł
od 1 do 2 z 2
1
OPINIE - opinie są nie obsłużone, to trzeba obgadać. Czemu ma służyć zakładka opinie w kategorii? Opiniom kategorii?