Dorota Czerwińska, Edyta Gulińska

od 1 do 1 z 1
1
Kucharz małej gastronomi. Podstawy żywienia człowieka. Podręcznik
Podręcznik z nowej serii wydawniczej Kucharz małej gastronomii jest przeznaczony do nauki przedmiotu - podstawy żywienia człowieka, w zawodzie: kucharz małej gastronomii, na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej.
Omówiono w nim składniki odżywcze i ich rolę w organizmie człowieka, gospodarkę wodną i energetyczną organizmu oraz przemiany składników pokarmowych w organizmie. Zaprezentowano normy żywienia i wyżywienia, omówiono ich realizację w praktyce. Wyjaśniono zasady poprawnego planowania wyżywienia różnych grup ludności, zasady żywienia dietetycznego oraz zwyczaje żywieniowe i najnowsze osiągnięcia w dziedzinie żywności i żywienia.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Dorota Czerwińska, Edyta Gulińska |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Dorota Czerwińska, Edyta Gulińska |
Cena: 38.81 zł
od 1 do 1 z 1
1
OPINIE - opinie są nie obsłużone, to trzeba obgadać. Czemu ma służyć zakładka opinie w kategorii? Opiniom kategorii?