Tadeusz Sikora, Danuta Kołożyn-Krajewska

od 1 do 1 z 1
1
Towaroznastwo żywności. Podręcznik
Książka zawiera usystematyzowaną wiedzę z zakresu towaroznawstwa żywności. Omawiane produkty żywnościowe są podzielone na grupy zgodnie z najnowszym systemem Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług.
Podręcznik umożliwi uczniowi zdobycie umiejętności klasyfikowania towarów żywnościowych, udzielania porad na temat sprzedawanego towaru, informowania o składzie surowcowym produktu, jego właściwościach, wartości odżywczej i sposobie użytkowania, określania czynników wpływających na jakość towarów, odczytywania i interpretowania oznaczeń na artykułach żywnościowych i ich opakowaniach. Będzie też potrafił rozróżniać wady towarów i określać przyczyny ich powstawania. Zdobędzie umiejętnościpotrzebne w pracy handlowca określone w podstawie programowej kształcenia w zawodzie technik handlowiec.
Z książki tej mogą korzystać uczniowie i studenci kierunków towaroznawstwa szkół ekonomicznych różnych typów, wydziału żywienia człowieka i wydziałów technologii żywności. Może być także pomocna dla wszystkich osób zajmujących się obrotem żywności i zainteresowanych tą tematyką konsumentów.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Tadeusz Sikora, Danuta Kołożyn-Krajewska |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Tadeusz Sikora, Danuta Kołożyn-Krajewska |
Cena: 44.01 zł
od 1 do 1 z 1
1
OPINIE - opinie są nie obsłużone, to trzeba obgadać. Czemu ma służyć zakładka opinie w kategorii? Opiniom kategorii?