Izabela Jesiołowska, Joanna Tołłoczko

od 1 do 6 z 6
1
Kuchnia polska na wszystkie okazje. Potrawy wielkanocne
Seria 12 książek zawierających najlepsze przepisy kuchni polskiej pogrupowane tematycznie.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Izabela Jesiołowska, Joanna Tołłoczko |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Izabela Jesiołowska, Joanna Tołłoczko |
Cena: 6.92 zł
Kuchnia polska. Ciasta i torty
Seria 12 książek zawierających najlepsze przepisy kuchni polskiej pogrupowane tematycznie.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Izabela Jesiołowska, Joanna Tołłoczko |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Izabela Jesiołowska, Joanna Tołłoczko |
Cena: 6.92 zł
Kuchnia polska na wszystkie okazje. Przetwory, marynaty, dżemy
Seria 12 książek zawierających najlepsze przepisy kuchni polskiej pogrupowane tematycznie.
Przepisy tradycyjne i współczesne. Pięknie aranżowane fotografie potraw.
Przetwory, marynaty, dżemy - Przetwory to letnie i jesienne skarby, których smak i aromat docenia się zwłaszcza zimą. Na czołowym miejscu wśród przetworów w tradycyjnej domowej spiżarni znajdują się dżemy, konfitury i marmolady, a także marynaty wytwarzane zarówno z owoców, jak i warzyw: gruszek, śliwek, ogórków, dyni czy grzybów.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Izabela Jesiołowska, Joanna Tołłoczko |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Izabela Jesiołowska, Joanna Tołłoczko |
Cena: 6.92 zł
Kuchnia polska na wszystkie okazje. Potrawy z ryb
Seria 12 książek zawierających najlepsze przepisy kuchni polskiej pogrupowane tematycznie.
Przepisy tradycyjne i współczesne. Pięknie aranżowane fotografie potraw.
Potrawy z ryb - Potrawy z ryb charakteryzują się bogactwem smaków i niezliczonymi sposobami ich przyrządzania. Największe walory smakowe i odżywcze mają ryby świeże: bałtyckie dorsze, śledzie i łososie, oraz hodowlane: karpie i pstrągi. Z łatwością można przyrządzić z nich wiele smacznych i prostych dań.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Izabela Jesiołowska, Joanna Tołłoczko |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Izabela Jesiołowska, Joanna Tołłoczko |
Cena: 9.24 zł
Kuchnia polska na wszystkie okazje. Zupy
Seria 12 książek zawierających najlepsze przepisy kuchni polskiej pogrupowane tematycznie.
Przepisy tradycyjne i współczesne. Pięknie aranżowane fotografie potraw.
Zupy - Rosół, krupnik, kapuśniak, grzybowa, grochowa… - zupy mają długą tradycję w polskiej kuchni. Podstawą większości gotowanych współcześnie zup jest bulion, czyli wywar otrzymany z mięsa i warzyw. Ale od tej reguły zdarzają się liczne i bardzo smakowite wyjątki, jak na przykład zupy kremy. Są one nie tylko eleganckim, lecz także bardzo pożywnym posiłkiem.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Izabela Jesiołowska, Joanna Tołłoczko |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Izabela Jesiołowska, Joanna Tołłoczko |
Cena: 9.24 zł
Kuchnia polska na wszystkie okazje. Potrawy z warzyw
Seria 12 książek zawierających najlepsze przepisy kuchni polskiej pogrupowane tematycznie.
Przepisy tradycyjne i współczesne. Pięknie aranżowane fotografie potraw.
Potrawy z warzyw - Warzywa są podstawowym składnikiem wielu przystawek, sałatek, zup, dań jednogarnkowych i dań głównych. Wystarczy twórcze podejście do tradycyjnych przepisów i tradycyjne jarzyny po polsku (czyli warzywa z wody) można podać pod beszamelem lub z dodatkiem innych sosów albo poddać karmelizacji, a długotrwałe gotowanie zastąpić blanszowaniem, dzięki któremu mdła potrawa zamieni się w apetyczne, lekko chrupiące, pachnące i zdrowe danie.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Izabela Jesiołowska, Joanna Tołłoczko |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Izabela Jesiołowska, Joanna Tołłoczko |
Cena: 9.24 zł
od 1 do 6 z 6
1
OPINIE - opinie są nie obsłużone, to trzeba obgadać. Czemu ma służyć zakładka opinie w kategorii? Opiniom kategorii?