MAGUELONNE TOUSSAINT-SAMAT

od 1 do 1 z 1
1
Historia naturalna i moralna jedzenia
Historia pokarmów jest w istocie historią ludzkości. Łatwiej zrozumieć epokowe zdarzenia, wiedząc, że Luter gorszył się zjadaniem masła w Wielki Post, Ludwik XIV przepadał za truskawkami, a Ludwik XV nie mógł przełknąć kawioru od cara Piotra I. Kolejne epoki w rozwoju ludzkości niosły nowe sposoby żywienia, a za nimi szły nowe wynalazki, profesje, instytucje i mity. Autorka łączy w tej książce dzieje samych produktów z moralną historią pożywienia, opowiadając smakowicie o zwyczajach, symbolach czy faktach historycznych związanych z pokarmami.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | MAGUELONNE TOUSSAINT-SAMAT |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | MAGUELONNE TOUSSAINT-SAMAT |
Cena: 69.29 zł
od 1 do 1 z 1
1
OPINIE - opinie są nie obsłużone, to trzeba obgadać. Czemu ma służyć zakładka opinie w kategorii? Opiniom kategorii?