Anna Strzeżek

od 1 do 1 z 1
1
Od konsumpcji do konspiracji, czyli warszawskie lokale gastronomiczne 1939–1944.
Wydanie 2012r.
Oprawa broszurowa.
Strony 232.
Format 14,5x20,5cm.
Gastronomia od zawsze pełniła ważną funkcję w życiu społeczeństwa. Dla jej rozwoju szczególnie istotne okazały się druga połowa XIX i początek XX wieku, kiedy to rozkwita \"życie kawiarniane\" w Polsce. Autorka, pisząc książkę o gastronomii okupowanej Warszawy, za główny cel postawiła sobie uświadomienie czytelnikowi, że w trudnych wojennych czasach lokale gastronomiczne nie zaprzestały działalności. Opowiada, co jedzono i pito, jak wyglądały stołeczne gastronomika, jak zmagano się z zaopatrzeniem, ciągłym zmianami prawnymi i restrykcjami ze strony okupanta.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Anna Strzeżek |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Anna Strzeżek |
Cena: 36.96 zł
od 1 do 1 z 1
1
OPINIE - opinie są nie obsłużone, to trzeba obgadać. Czemu ma służyć zakładka opinie w kategorii? Opiniom kategorii?