Wydanie 2011r.
Oprawa broszurowa.
Strony 176.
Format 21,5x26,0cm.
Buonissimo! to prawdziwa kuchnia włoska z całą gamą jej smaków i barw. Tym, którzy już zdążyli pokochać włoskie jedzenie, Gino odkrywa szlachetną prostotę dań z okolic Neapolu; tych, którzy dopiero poznają uroki włoskiej kuchni, krok po kroku wprowadza w świat niezwykle łatwego gotowania i łączenia smaków.
Gino D\"Acampo jest mistrzem nowoczesnej kuchni włoskiej. Jego debiutancką książkę \"Fantastico!\" uznano za najlepszą włoską książkę kucharską świata. Mieszkający obecnie w Londynie, Gino jest gwiazdą brytyjskiej telewizji, regularnie występuję w programach takich jak Saturday Cooks, Daily Cooks, Daily Cooks Chalenge oraz Ready Steady Cooks.
Wydanie 2011r.
oprawa broszurowa.
Strony 208.
Format 20,5x25,5cm.
Minimum wysiłku, maksimum zadowolenia. Buon Appetito!
Gino D\"Acampo przedstawia 100 smacznych dań makaronowych na każdą okazję. Uniwersalne, szybkie i zdrowe potrawy z makaronu oraz pierogi to najlepsze gotowe posiłki. Przepisy Gino ukazują ich prostotę i różnorodność, a ich smak jest niepowtarzalny.
Poznasz klasyczne dania, takie jak carbonara, puttanesca czy ragu alla bolognese, nowe wersje popularnych potraw - na przykład lazanię z pesto, a także wiele niezwykłych połączeń w rodzaju makaronu tagliatelle w sosie tatarskim. Znajdziesz propozycje na piknikowe lunche i potrawy na wynos oraz dania na wystawne przyjęcia, w tym również odpowiednie dla wegetarian i alergików, a także desery.
Gotowanie ułatwią ci proste przepisy na przyrządzanie świeżego makaronu, którym towarzyszą fotografie ukazujące poszczególne czynności krok po kroku, oraz wskazówki, jak najlepiej wykorzystać różne dostępne rodzaje makaronu (past) i pierogów. We wstępie znana dietetyczka Juliette Kellow przekona cię do wartości zdrowotnych makaronu.
Wydanie 2011
Oprawa broszurowa
Strony 192
Format 19x23,5 cm
Włosi cieszą się dobrym zdrowiem i zachowują szczupłą sylwetkę, nie rezygnując przy tym ze smacznego jedzenia. Udaje im się to dzięki radości ze wspólnych
posiłków, podczas których rozkoszują się potrawami śródziemnomorskimi. Ich składnikami są świeże ryby, chude mięso, rośliny strączkowe, oliwa oraz owoce
i warzywa. Przestaw się na zdrową kuchnię włoską!
Gino D’Acampo przedstawia proste przepisy na zdrowe, syte i kuszące potrawy. Dieta i nie jest radykalnym reżimem żywieniowym powodującym gwałtowne chudnięcie, po którym następuje powrót nadwagi. To dieta naturalna,
sprzyjająca dobremu samopoczuciu. To sposób na życie!
GINO D’ACAMPO to mistrz nowoczesnej kuchni włoskiej. „Dieta italiana” jest bestsellerem w Wielkiej Brytanii. Wcześniejsze książki D’Acampo: „Fantastico!”, za którą dostał nagrodę Gourmand Word Cookbook w kategorii włoskich poradników kulinarnych, i „Buonissimo!”, były wysoko oceniane przez wielbicieli dobrego jedzenia, znakomicie się sprzedały. Urodzony na południu Włoch Gino odziedziczył zamiłowanie do gotowania po swoim dziadku. Jest dyplomowanym kucharzem. Pracował w różnych krajach europejskich. Obecnie mieszka w Anglii
i regularnie występuje w tamtejszej telewizji.
Lubisz dobrze zjeść, a przy tym zachować szczupłą sylwetkę? Oto dieta dla ciebie!
Dieta dolce to połączenie smacznych, niskokalorycznych dań z prostymi ćwiczeniami. Poznaj znakomite przepisy Gino D Acampo, m.in. dania na romantyczne kolacje, potrawy, którymi zadziwisz gości, zdrowe przekąski i nietuczące desery. Wprowadź także prosty plan treningów zapewniających zgrabną sylwetkę. Ten przyjemny sposób odżywiania sprawi, że z łatwością schudniesz, a także wzmocnisz mięśnie.
Dzięki przepisom Gino D Acampo i poradom wybitnej dietetyczki Juliette Kellow, która wyjaśnia, co jeść, a czego unikać, ta bezstresowa metoda odchudzania zrewolucjonizuje twój sposób myślenia o zdrowym odżywianiu. Jeszcze nigdy dieta nie smakowała lepiej!