Waga: 50 g
Zastosowanie: Do fasoli, soczewicy, dań z mięsem baranim i jagnięcym, do zup oraz wybitnie podnosi smak jajka w jakiejkolwiek postaci.
W skład wchodzą:
- rozmaryn,
- papryka słodka,
- papryka chilli,
- pieprz czarny,
- cząber,
- papryka ostra,
- czosnek granulowany,
- kozieradka,
- sól, kukurydza,
Przyprawa charakterystyczna dla kuchni bułgarskiej, nadaje potrawie niespotykany smak i aromat, cechujący dania kuchni bałkańskiej.
CEBULA SUSZONA W PŁATKACH ~~ 50 g
Waga: 50 g
18 ZIÓŁ mieszanka (50 g) - zamiast soli i pieprzu
CAFE de PARIS przyprawa (50 g) od 1000smakowswiata
Waga: 50 g
Cafe de Paris to przyprawa do masła ziołowego, twarogu, sosów, dipów oraz ryb i dań z mięsa krótko smażonych.
W skład mieszanki wchodzą: trawa cytrynowa , skórka cytrynowa , pietruszka nać , koperek, cebula, szczypiorek, sól, papryka grys, pieprz grys
PRZYPRAWA DO GRILLA (50 g) - mieszanka
W skład mieszanki wchodzą:
- papryka słodka, chilli, pieprz czarny, majeranek, kolendra, jałowiec, ziele angielskie, liść laurowy, gałka muszkatołowa, cukier, sól.
SÓL MORSKA JODOWANA - DROBNA 1KG
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Intenson |
Kod producenta | 356 |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Intenson |
Kod producenta | 356 |
KURKUMA LASKI (50 g) KORZEŃ - niezwykła HINDUSKA PRZYPRAWA
Waga: 50 g
Kurkuma jest tropikalną rośliną z rodziny imbirowatych. Przyprawę otrzymuje się ze zmielonej, a następnie ususzonej łodygi i korzenia rośliny. W zależności od pochodzenia ma pomarańczowożółty albo jaskrawożółty kolor. Charakteryzuje się delikatnym korzennym smakiem i zapachem. Zawarty w niej barwnik kurkumina nie rozpuszcza się w wodzie, jedynie w tłuszczach i alkoholu. Kurkuma zabarwia potrawy na piękny, żółty kolor, pobudzając apetyt.
PANIERKA ZŁOTA DO KURCZAKA (100 g)
Waga: 100 g
Mieszanka do przygotowania chrupiącego kurczaka
Skład:
bułka tarta, kminek, pieprz czarny, szałwia, papryka słodka, papryka ostra, czosnek, curry, marchew, kolendra, gorczyca biała, sól.
ORZECH WŁOSKI LIŚCIE - zioła sklep (50 g)
Waga: 50 g
Orzech włoski od bardzo dawna występował w stanie naturalnym w rejonie śródziemnomorskim, zaś obecny zasięg jego ciągnie się od Grecji,gdzie występuje w większych skupiskach,aż do Chin poprzez południowe rejony Azji. Świadczy to o stosunkowo wysokich wymaganiach cieplnych tej rośliny. Do nas orzech włoski przywędrował z Bałkanów,poprzez rumuńską Wołoszczyznę stąd nazwa ludowa orzech włoski. W Polsce należy do drzew od dawna sadzonych w ogrodach,choć w mroźne zimy niekiedy całkowicie lub częściowo wymarza. Jest to okazałe drzewo wyrastające do 20 m wysokości, u nas hodowane w parkach i ogrodach. Korona drzewa jest silnie rozrośnięta,bogato ulistniona. Liście złożone,nieparzystopierzaste. Owocem jest orzech duży owalny pestkowiec,okryty grubą,zieloną naowocnią. Dojrzewa we wrześniu i październiku. Surowiec stanowią liście,naowocnia(zielona łupina) lub całe niedojrzałe owoce. Liście zbiera się w czerwcu,zrywając je z ogonkami z odrostów lub gałęzi,suszy. Młode liście podczas suszenia nieco ciemnieją. Surowiec nie pachnie,smak ma ściągający,gorzkawy. Łupiny odrywa się z niedojrzałych owoców w sierpniu i natychmiast suszy. Napar - zmieszać 1 ½ łyżki rozdrobnionych liści orzecha włoskiego, ½ łyżki rumianku, ½ łyżki kwiatów krwawnika. Mieszankę ziół zalać 2 szklankami wody, gotować na wolnym ogniu pod przykryciem do momentu zagotowania, odstawić na 5 minut, przecedzić.
PRZYPRAWA DO BARBECUE (50 g) - uniwersalna przyprawa do GRILLA
Waga: 50 g
Zastosowanie: Niezwykle aromatyczna mieszanka ziół i przypraw przeznaczona do przygotowania wszystkich potraw z grilla. Stanowi wspaniały dodatek do wieprzowiny, wołowiny, żeberek i kurczaka. Charakteryzuje się wspaniałym, mocnym smakiem i zapachem. Polecamy do wszelkiego rodzaju mięs z rusztu
W skład wchodzą: - sól, papryka słodka, gorczyca, cebula, czosnek, pieprz czarny, bazylia, tymianek, oregano, cukier, goździki.
Waga: 50 g
Zastosowanie:
Kozieradkę stosuje się przede wszystkim do sałatek, sosów, zup oraz wszelkich dań kuchni wschodniej. Kozieradkę stosuje się przede wszystkim do sałatek, sosów, zup oraz wszelkich dań kuchni wschodniej. Używana jest również jako dodatek do innych mieszanek ziołowych. Kozieradka poprawia apetyt oraz przyczynia się do podniesienia naturalnego poziomu testosteronu w organizmie oraz zwiększa libido. Zalecana jest do stosowania jako suplement diety w kulturystyce.
PIĘCIORNIK GĘSI (srebrnik, gęsiówka, gęsie ziele, gęsia trawa, drabinki, dziewicze ziele)
Waga: 50 g Pięciornik gęsi – Srebrnik pospolity,gęsie ziele,drabinki,(Potentilla anserina) Chwast występujący powszechnie w pobliżu zabudowań,na łąkach i przydrożach,piaszczystych i wilgotnych brzegach rzek. Dorasta do 30 cm wysokości. Roślina nazywana jest srebrnikiem ze względu na charakterystyczne,srebrzyste owłosienie dolnej strony liści. Kwiaty są pojedyncze na długich szypułkach,złocistożółte złożone z 5 płatków,drobne. Kwitnie całe lato. Ziele zbiera się w okresie kwitnienia,ścinając roślinę tuż nad ziemią. Surowiec po oczyszczeniu suszy się. Postać leku. Odwar. 1 łyżkę ziela pięciornika zalać szklanką wody,ogrzewać pod przykryciem 30 minut, odcedzić. Pić 2 razy dziennie po szklance odwaru. Odwar z dodatkiem mniszka. 1 łyżkę ziela pięciornika i 1 łyżeczkę korzenia mniszka,zalać szklanką wody,ogrzewać pod przykryciem 30 minut,odcedzić. Pić 2 razy dziennie po szklance odwaru. Napar. 1 łyżkę stołową mieszanki z(pięciornika gęsiego,pięciornika kurze ziele i owoców czarnej jagody),zalać szklanką wrzącej wody,zaparzać 15 minut pod przykryciem,odcedzić. Pić 2 -3 razy dziennie po ¼ szklanki naparu między posiłkami(napar możliwie najcieplejszy) Napar z mieszanki. 20g ziela pięciornika,15g ziela rdestu ptasiego i 10g babki lancetowatej. 2 łyżeczki mieszanki zalać szklanką wrzątku,zaparzać 15 minut pod przykryciem,odcedzić. Pić kilka razy dziennie małymi porcjami napar ma działanie przeciwbiegunkowe.
ELEUTEROCOCUS - ŻEŃ-SZEŃ SYBERYJSKI - 50 g
ELEUTEROCOCUS - ŻEŃSZEŃ SYBERYJSKI
Eleuterokok kolczasty należy do rodziny Araliowatych.
Jest to kolczasty zazwyczaj około 2.5 metrowy krzew z bardzo silnie rozgałęzionymi i rozwiniętymi organami podziemnymi.
Z płytko umieszczonego w ziemi kłącza wyrastają drobne korzenie oraz rozłogi sięgające niekiedy 5 metrów długości.
Gałęzie są proste z licznymi cienkimi kolcami, liście palczasto pięciodzielne, a poszczególne listki maja kształt eliptyczny o podwójnie piłkowanych brzegach.
Na końcach pędów w czerwcu wyrastają małe kwiaty zebrane w kuliste baldachy.
Żółte słupkowe kwiaty są żeńskie, natomiast kwiaty męskie są pręcikowe i bladofioletowe.
We wrześniu pojawiają się czarne kuliste owoce. Żeń-szeń syberyjski rozrasta się na zboczach, w lasach, na odkrytych przestrzeniach we wschodniej Azji, Chinach, Korei, Japonii, Mandżurii, Syberii.
Napar: 1-2 łyżki surowca zalać 1 szklanką wrzącej wody; odstawić na 45 minut, przecedzić. Pić rano i w południe po 100-200 ml naparu.
Waga: 50 g
Skład:
KOZIERADKA MIELONA DO SAŁATEK, SOSÓW, ZUP ~ 50 g
Kozieradkę stosuje się przede wszystkim do sałatek, sosów, zup oraz wszelkich dań kuchni wschodniej. Kozieradkę stosuje się przede wszystkim do sałatek, sosów, zup oraz wszelkich dań kuchni wschodniej. Używana jest również jako dodatek do innych mieszanek ziołowych. Kozieradka poprawia apetyt oraz przyczynia się do podniesienia naturalnego poziomu testosteronu w organizmie oraz zwiększa libido. Zalecana jest do stosowania jako suplement diety w kulturystyce.
RZEWIEŃ KORZEŃ (50 g) - zioła sklep
Waga: 50 g
Roślina pochodzi z Chin i Tybetu. Obecnie uprawiana w wielu krajach w tym i w Polsce. Surowiec składa się z burakowatego kłącza i grubych licznych korzeni. Korzenie są długie, wrzecionowate. Ich powieszchnia jest częściowo pierścieniowata, czerwonobrunatna.
Sposób stosowania: 1 łyżkę korzeni zalać 1 szklanką ciepłej wody, gotować powoli pod przykryciem 5 min. Odstawić na 15 min., przecedzić
Waga: 50 g
Starannie dobrane składniki umożliwiają zastosowanie tej mieszanki do przygotowania każdego rodzaju ryby.
Skład:
natka pietruszki, bazylia, cebula, czosnek, imbir, gorczyca, majeranek, pieprz, sól.
VILCACORA z pomarańczą O SMAKU MANGO (50 g)
Waga: 50 g
Skład: vilcacora, pomarańcza kandyzowana, słonecznik, aromat.
Zaparzanie: 1/2 łyżeczki Vilcacory gotować na małym ogniu 15-20 min, odcedzić. Pić napar pół godziny przed posiłkiem profilaktycznie 1x dziennie.
Waga: 50 g Jedna z najbardziej znanych potraw na świecie. Mieszanka dzięki swojej wyjątkowej kompozycji doskonale podnosi walory smakowe i zapachowe tej wspaniałej włoskiej potrawie.
Mieszanka jest doskonale skomponowana i bardzo aromatyczna. To prawdziwe zioła najlepszej jakości - pełne smaku i zapachu. Nie ma nic wspólnego z mieszankami sprzedawanymi w sklepie, bo jest najlepszej jakości!
Nadaje się do przyrządzenia sosów do pizzy, jak również do posypania dodatków na cieście, pyszna na zapiekankach.
Wspaniale sprawdzi się w wielu włoskich daniach.
Skład:
- oregano,
- bazylia, - czosnek, - cząber, - rozmaryn, - pieprz czarny, - cebula, tymianek, - szałwia, - natka pietruszki, - sól, cukier.
Waga: 50 g
ZASTOSOWANIE:
PRZYPRAWA DO ZIEMNIAKÓW ~~ 50 g
Waga: 50 g
SKŁAD: - papryka słodka, - papryka ostra, - majeranek, - natka pietruszki, - pieprz czarny, - koper, - kminek, - cząber, - czosnek, - kurkuma,
- cebula prażona, - sól.