kawa arabica*, kawa robusta* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS
Ekologiczna kawa arabica, pochodząca z najlepszych, terenów Etiopii, Nikaragui oraz Brazylii. Hermetyczne zamknięcie gwarantuje zachowanie pełnego smaku i aromatu kawy. Specjalny przemiał pozwala delektować się kawą Alce Nero, przygotowaną zarówno w zwykłym ekspresie, jak i parzoną po turecku. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do filiżanki wsypać ok 10 g kawy i zalać wrzącą wodą. Kawa nadaje się również do zaparzania w ekspresie. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnym pojemniku.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Alce Nero |
Kod producenta | 255 |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Alce Nero |
Kod producenta | 255 |
Kawa mielona arabica premium Equilibre fair trade 250g-Cafe Michel
Kawa arabica* - pochodzenie: Meksyk, Boliwia, Brazylia.(*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS
Ekologiczna kawa arabica palona tradycyjnymi metodami.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Cafe Michel |
Kod producenta | 292 |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Cafe Michel |
Kod producenta | 292 |
ROBUSTA KAMERUN ( CAMEROON ) - świeżo palona - PALARNIA KAWY
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | intensywny+ale+nie+ostry%2C+pe%C5%82ny%2C+bogaty%2C+czysty |
SMAK | mocny%2C+wyra%C5%BAny |
KWASKOWOŚĆ |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | intensywny ale nie ostry, pełny, bogaty, czysty |
SMAK | mocny, wyraźny |
KWASKOWOŚĆ |
KAWA ROZPUSZCZALNA - PANNA COTTA - WANILIA I ŚMIETANKA
Kraj pochodzenia kawy: Indie Rodzaj kawy: Instant
Kawa Arabika BRAZYLIA YELLOW BOURBON Fazenda Rainha
Brazylijska odmiana Yellow Bourbon posiada zaskakujące walory zarówno smakowe, jak i zapachowe. Kawa daje łagodny smak, niską kwaskowatość i przyjemnie słodki, kojarzący się z kwiatem jaśminu, aromat.
Brazylia jest największym eksportem kawy. Kawa Yellow Bourbon pomimo swoich niepozornych ziaren uznawana jest za najlepszą kawę z Brazylii. Uprawiana jest w typowo górskim rejonie w stanie Minas Gerais.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | INTENSYWNY |
SMAK | s%C5%82odki%2C+cytrynowy%2C+delikatny |
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | INTENSYWNY |
SMAK | słodki, cytrynowy, delikatny |
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
Czystek susz 200 g Turcja - Intenson
Cistus Roślina ma przyjemny żywiczny zapach. Herbata z czystka jest znana od wieków. Znakomicie smakuje z dodatkiem miodu i/lub soku z cytryny. Czystek zawiera polifenole, czyli naturalne substancje przeciwutleniające. Sposób użycia: Herbatę z czystka można przygotować, zalewając wrzątkiem 1 czubatą łyżkę ziół i zaparzając ją przez 5-10 minut. Napar z czystka można przygotować, zalewając 1 l wody garść czystka (ok. 10 g). Mieszankę należy doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na małym ogniu przez ok. 5 minut. Składniki: 100% susz z czystka
Wyprodukowano w zakładzie, w którym konfekcjonowane są orzechy, sezam Kraj pochodzenia: Turcja
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Intenson |
Kod producenta | 062 |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Intenson |
Kod producenta | 062 |
GRUSZKI z RUMEM w CZEKOLADZIE - kawa ziarnista SMAKOWA
Kawy aromatyzowane są wykwintnym i apetycznym pomysłem na urozmaicenie tradycyjnego napoju. Jeśli jeszcze nie zdarzyło ci się skosztować kawy z nutą GRUSZKI, RUMU I CZEKOLADY o warto ją wypróbować. Zrelaksuj się podczas smakowania tego wykwintnego napoju. Zaproś przyjaciół, z którymi w będziesz się delektował odkrywanymi właśnie aromatami. Kawa aromatyzowana o smaku GRUSZKI Z RUMEM W CZEKOLADZIE to najwspanialszy prezent jaki możesz podarować sobie i bliskim. Filiżanka tego wspaniałego napoju na pewno urozmaici i umili każdy dzień.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
AROMAT | WYRAZISTY |
SMAK | %C5%81AGODNY |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
AROMAT | WYRAZISTY |
SMAK | ŁAGODNY |
RWANDA BOURBON kawa arabika - ŚWIEŻO PALONA Z PALARNII KAWY
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | |
SMAK | |
KWASKOWOŚĆ |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | |
SMAK | |
KWASKOWOŚĆ |
kawa ZIMBABWE AA, Penya Crake Valley Estate arabika - ŚWIEŻO PALONA
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | pe%C5%82ny%2C+mocny%2C+ostrawy+i+s%C5%82odkawy+zarazem |
SMAK | cytrynowy+smak%2C+zio%C5%82owy |
KWASKOWOŚĆ | +%E2%80%9EOther+Mild%E2%80%9D+%2C+o+delikatnej+kwaskowato%C5%9Bci |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | pełny, mocny, ostrawy i słodkawy zarazem |
SMAK | cytrynowy smak, ziołowy |
KWASKOWOŚĆ | „Other Mild” , o delikatnej kwaskowatości |
KAWA ROZPUSZCZALNA - FRENCH KISS
Kraj pochodzenia kawy: Indie Rodzaj kawy: Instant
SULAWESI TORAJA KALOSSI - kawa arabika ŚWIEŻO PALONA
Sulawesi Toraja Kalossi - rośnie na dużych wysokościach na wyspie Sulawesi (niegdyś Celebes) w centralnym punkcie archipelagu malajskiego w Indonezji. Kalossi to miasteczko w środkowym Sulawesi, zaś Toraja to nazwa górzystego rejonu w którym ta kawa rośnie. Kawa z Sulawesi (Celebes), indonezyjskiej wyspy, charakteryzuje się bogactwem smaku i aromatu. Pełna cielistość, świeży charakter.
Kawa o niskiej kwaskowatości. Jej niezwykły aromat przypominający suszone owoce, a zwłaszcza śliwki zjednał sobie zagorzałych wielbicieli. Doskonale nadaje się do picia jako kawa jednorodna, ale dodana do mieszanki świetnie podnosi jej aromat i smak. Arabica Kalossi Sulawesi to kawa mocna, wyrazista i intensywna, a mimo to w ogóle nie jest kwaśna ani gorzka.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | intensywny%2C+bogaty%2C+czysty%2C+mocny |
SMAK | zio%C5%82owy%2C+lekko+zbo%C5%BCowy |
KWASKOWOŚĆ | niska+ |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | intensywny, bogaty, czysty, mocny |
SMAK | ziołowy, lekko zbożowy |
KWASKOWOŚĆ | niska |
TAJEMNICZE ORZEŹWIENIE - kawa aromatyzowana - pomarańcz, cynamon, mięta
Kawy aromatyzowane są wykwintnym i apetycznym pomysłem na urozmaicenie tradycyjnego napoju. Jeśli jeszcze nie zdarzyło ci się skosztować kawy z nutą pomarańczy, cynamonu i mięty , to warto ją wypróbować. Zrelaksuj się podczas smakowania tego wykwintnego napoju. Zaproś przyjaciół, z którymi w będziesz się delektował odkrywanymi właśnie aromatami. Kawa aromatyzowana o smaku TAJEMNICZE ORZEŹWIENIE to najwspanialszy prezent jaki możesz podarować sobie i bliskim. Filiżanka tego wspaniałego napoju na pewno urozmaici i umili każdy dzień.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
AROMAT | WYRAZISTY |
SMAK | %C5%81AGODNY |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
AROMAT | WYRAZISTY |
SMAK | ŁAGODNY |
Kawa zielona mielona o smaku pomarańczowym 250 g - Intenson
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Intenson |
Kod producenta | 009 |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Intenson |
Kod producenta | 009 |
KAWA ARABIKA INDIE PLANTATION A - świeżo palona
Kawa Arabika Indie Plantation A -
świeżo palona
100 % arabika
Arabica Plantation A to kawa przerobiona metodą mokrą, o dużym ziarnie, wolna od wszelkiego rodzaju ziaren defektowych, które mogłyby pogorszyć jej walory aromatyczno - smakowe. Arabiki indyjskie są uprawiane na średnich wysokościach tj. 1000-1600 m n.p.m. w bardzo dobrych i ekologicznych warunkach. Plantation AA to najlepsza, z dostępnych na rynku, kaw indyjskich, a jej jakość potwierdzona jest za pomocą podwójnej litery „A”. Charakteryzuje się aromatem orzeszków ziemnych, miodu i toffi. Pomimo swojej delikatności oraz wyśmienicie zharmonizowaniem aromatu i smaku, pozostawia pikantny, lekko dymno - słodowy smak. Można wyczuć w niej (charakterystyczną dla kaw indonezyjskich) lekką „ziemistość” choć jest ona mało wyczuwalna.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | ZHARMONIZOWANY |
SMAK | orzechowy%2C+s%C5%82odki |
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | ZHARMONIZOWANY |
SMAK | orzechowy, słodki |
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
KAWA ARABIKA PAPUA NOWA GWINEA MAWARI A/X świeżo palona
świeżo palona - 100 % arabika
Kawa dotarła na Nową Gwineę w latach 30-tych XX wieku z Jamajki i jest pochodną wysokogatunkowej Jamajki Blue Moutain. Żyzna wulkaniczna gleba oraz sprzyjający klimat sprawiają, że kawa jest zaliczana do najsmaczniejszych na świecie.
Papua Nowa Gwinea to państwo, które zajmuje około połowy wyspy Nowa Gwinea (drugą połowę zajmuje Indonezja) i ponad 2 800 wysepek na Pacyfiku. Kawy tam uprawiane (na Nowej Gwinei) dość znacznie różnią się od innych kaw z tamtego regionu świata. Podczas gdy kawy z Indonezji są zwykle ziemiste, to kawy z Papui bardziej przypominają te z Ameryki Południowej: Kolumbii lub Brazylii. Również wyczuwa się w nich pewną ziemistość, ale generalnie są bardziej wyrafinowane, z nieco większą kwaskowatością i złożonością. Większość produkcji pochodzi z małych plantacji i gospodarstw (85%). Kawę uprawia się na dużych wysokościach: 1300 - 1800 m npm, dzięki czemu ziarno jest bardzo wysokiej jakości. Uprawy mają charakter naturalny, gdyż jakakolwiek ingerencja człowieka na wysokogórskich plantacjach jest utrudniona. Kawa odgrywa dość istotną rolę w gospodarce Nowej Gwinei, rząd wspiera rolników oferując minimalne ceny skupu kawy.
Kawa ma zróżnicowaną jakość, najlepsze ziarno klasy AA i A jest bardzo dobre i poszukiwane na światowych rynkach. Kawa charakteryzuje się intensywnym, ale
łagodnym aromatem, zbalansowanym smakiem
o orzechowym zabarwieniu oraz stosunkowo niską
kwaskowatością .
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | +intensywny%2C+bogaty%2C+czysty+%2C+charakterystyczny |
SMAK | zio%C5%82owy%2C+orze%C5%BAwiaj%C4%85cy%2C+jagodowy |
KWASKOWOŚĆ | niska |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | intensywny, bogaty, czysty , charakterystyczny |
SMAK | ziołowy, orzeźwiający, jagodowy |
KWASKOWOŚĆ | niska |
KAWA ARABIKA NIKARAGUA MATAGALPA SHG
Kawa Arabica Nikaragua Matagalpa zbierana jest z plantacji położonych 1500 – 2000 m. n.p.m. Kawa z Nikaraguii Matagalpa uprawiana jest ekologicznie, co oznacza, że nie używa się żadnych sztucznych nawozów. Kawa uprawiana ekologicznie ma pełniejszy smak, który jest wynikiem powoli dojrzewających ziaren. Długie dojrzewanie ma wpływ na złożoność smaku i dlatego lepiej smakuje. Gleba na tych obszarach jest użyźniana, przez co krzewy kawowca otrzymują więcej składników odżywczych i mają zdrowsze ziarna. Mówi się, że kawa jest najstabilniejszą na świecie uprawą przeznaczoną wyłącznie na sprzedaż.
Ekologiczna kawa z Nikaragui ma bogaty i wyrafinowany smak o pełnej konsystencji. Miłośnicy kawy na całym świecie mogą się delektować przyjemną gęstą konsystencją i intensywnym smakiem, dobrym, lekko koniakowym, oraz przenikliwym aromatem, który pozostaje na długo po jej wypiciu.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | g%C5%82eboki |
SMAK | %C5%9Bwie%C5%BCy%2C+lekko+s%C5%82odki+i+owocowy |
KWASKOWOŚĆ | niska |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | głeboki |
SMAK | świeży, lekko słodki i owocowy |
KWASKOWOŚĆ | niska |
KAWA rozpuszczalna INSTANT naturalna
KAWA ROZPUSZCZALNA - CZEKOLADOWO - POMARAŃCZOWA
Kraj pochodzenia kawy: Indie Rodzaj kawy: Instant
KAWA ARABIKA TANZANIA AA Kilimanjaro Machera Estate - świeżo palona
Kawę arabikę Tanzania AA Kilimandżaro charakteryzuje się mocnym, ostrym, pikantnym i bardzo głębokim smakiem oraz wyrazistym aromatem. Wyczuwa się w niej wytrawną, koniakową nutę, którą uzupełnia niezwykle łagodna kwaskowatość i przyjemnie intensywny aromat. Jest wyraźnie mocniejsza od innych, uprawianych w Afryce Środkowej, gatunków kaw.
Ziarna Tanzanii AA Kilimandżaro uprawiane są na żyznych stokach wulkanu Kilimandżaro, co gwarantuje im unikalne warunki klimatyczne. Arabika ta, jest jedną z bardziej rozpoznawalnych kaw na świecie.
W Tanzanii produkuje się znaczne ilości kawy. Uprawa poświęcona jest przede wszystkim wysokogatunkowej Arabice. Nie dojrzewa ona na polach wielkich plantatorów, ale pochodzi z małych, rodzinnych gospodarstw, stanowiąc niezwykle ważny towar eksportowy dla mieszkańców. Arabica Tanzania AA szczególnie polecana jest do przygotowywania Espresso, Cappuccino, Cafe Latte oraz Cafe au Lait.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | intensywny |
SMAK | intensywny+smak+owoc%C3%B3w+cytrusowych%2C+nuta+czarnej+herbaty |
KWASKOWOŚĆ | niska |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | intensywny |
SMAK | intensywny smak owoców cytrusowych, nuta czarnej herbaty |
KWASKOWOŚĆ | niska |
KAWA ROZPUSZCZALNA - ŚMIETANKOWA
Kraj pochodzenia kawy: Indie Rodzaj kawy: Instant
KAWA SMAKOWA - HAWAJSKA NOC - pomarańcz, ananas, rum
Kawy aromatyzowane są wykwintnym i apetycznym pomysłem na urozmaicenie tradycyjnego napoju. Jeśli jeszcze nie zdarzyło ci się skosztować kawy z nutą połączenia niezwykłych egzotycznych smaków Hawajskiej Nocy, to warto ją wypróbować. Zrelaksuj się podczas smakowania tego wykwintnego napoju. Zaproś przyjaciół, z którymi w będziesz się delektował odkrywanymi właśnie aromatami. Kawa aromatyzowana Hawajska Noc o połączeniu 3 smaków to najwspanialszy prezent jaki możesz podarować sobie i bliskim. Filiżanka tego wspaniałego napoju na pewno urozmaici i umili każdy dzień.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
AROMAT | WYRAZISTY |
SMAK | %C5%81AGODNY |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
AROMAT | WYRAZISTY |
SMAK | ŁAGODNY |