Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Bio Planet |
Kod producenta | 175 |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Bio Planet |
Kod producenta | 175 |
Migdały Bio 100 g - Bio Planet
Termin przydatności: 30-09-2017
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Bio Planet |
Kod producenta | 279 |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Bio Planet |
Kod producenta | 279 |
FIGI SUSZONE naturalne (200 g) FIGA bakalie SKLEP
Drzewo figowe czy też figowiec to w zależności od gatunku rodzaj drzewa albo krzewu pochodzącego z rodziny morwowatych. Jego dokładne pochodzenie do dzisiaj nie jest znane przypuszcza się jednak, że jego ojczyzną jest Azja Mniejsza. Dziś spotyka się go na terenie całego basenu Morza Śródziemnego, a państwem, który ma największy udział w jego uprawie jest Turcja.
W zależności od rodzaju figi mogą być spożywane na surowo i stanowić znakomity dodatek do różnego rodzaju deserów, można jednak również serwować je w postaci surowej i sprasowanej. Co ciekawe, w niektórych rejonach na południu Europy można znaleźć nawet wino figowe przekonując się w ten sposób, że zastosowanie tych owoców jeszcze nie raz może nas zaskoczyć
Zastosowanie: · znakomicie smakują jako samodzielna przekąska, · mogą być dodawanie do musli i płatków śniadaniowych, · dodatek do ciast, deserów i sałatek, - przetwarza się je na konfitury i dżemy
Kraj pochodzenia: Turcja
ORZECHY BRAZYLIJSKIE BIO 150 g - BIO PLANET
orzechy brazylijskie* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne orzechy brazylijskie delikatne i łagodne w smaku. Polecamy przede wszystkim jako niezwykle odżywczą przekąskę, dodatek do płatków zbożowych, ciast i innych deserów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 2866 kJ / 695 kcal Tłuszcz - 67 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 15 g Węglowodany - 3,6 g w tym cukry - 2,3 g Białko - 16 g Sól - 0 g INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. SZCZEGÓŁY PRODUKTU BEZ GLUTENU (w składnikach) WEGETARIAŃSKI WEGAŃSKI Certyfikat bio: jest Kraj Producenta: Polska Kraj pochodzenia składników: Boliwia
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Bio Planet |
Kod producenta | 366 |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Bio Planet |
Kod producenta | 366 |
Orzechy nerkowca Bio 100g - Bio Planet
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Bio Planet |
Kod producenta | 280 |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Bio Planet |
Kod producenta | 280 |
IMBIR KANDYZOWANY duża kostka (100 g) - BAKALIE SKLEP
Waga: 100 g Intensywny aromat imbiru, ze świeżą, trochę słodką, a trochę drzewną nutą to zasługa zingiberolu - składnika olejku eterycznego. Natomiast substancje żywicowe m.in. gingerol i zinferon, odpowiadają za palący, lekko gorzki smak. Imbir kandyzowany można dodawać do wypieków, np. pierników i ciastek. Jak również do konfitur oraz kompotów. Jest również doskonałym dodatkiem do herbaty. W żadnej potrawie nie powinno się go łączyć z ziołami, bo te kłócą się z jego aromatem. Świetnie za to komponuje się z przyprawami korzennymi: zielem angielskim, liściem laurowym, goździkami, gałką muszkatołową i pieprzem.
ORZECHY MACADAMIA (200 G) - bakalie sklep
Orzechy macadamia to prawdziwy rarytas wśród orzechów. Swoją popularność zawdzięczają delikatnemu, lekko słodkiemu smakowi. Świetne jako samodzielna przekąska. Pokruszone lub zmielone idealnie nadają się jako dodatek do deserów, ciast, słodkich kremów, farszów i past do chleba. W całości do dekoracji ciast i ciasteczek. Wyśmienicie smakują lekko podprażone lub obtoczone w czekoladzie.
Figi w surowej czekoladzie Bio 70 g - Cocoa
figi*(50%), czekolada*(50%) (ziarno kakaowca,cukier z kwiatu palmy kokosowej, masło kakaowe,wanilia bourbon) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS
Wszystkie surowce, z których korzystamy pochodzą bezpośrednio od farmerów lub spółdzielni rolniczych prowadzących uprawy ekologiczne potwierdzone licznymi certyfikatami rolnictwa ekologicznego przyznawanymi przez Unię Europejską. Zawartość masy kakaowej 65%. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1887 kJ / 453 kcal
Tłuszcz: 25,23 g;
w tym kwasy nasycone: 15,2g;
Węglowodany: 47,2g;
w tym cukry: 45,3g;
Błonnik: 10,1g;
Białko: 4,2g;
Sól : 0,19 g
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Cocoa |
Kod producenta | 122 |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Cocoa |
Kod producenta | 122 |
Wiórki kokosowe Bio 200g- Bio Planet
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Bio Planet |
Kod producenta | 284 |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Bio Planet |
Kod producenta | 284 |
PŁATKI MIGDAŁOWE - MIGDAŁY PŁATEK (100 g) BAKALIE
Migdały W Kuchni
Nasza tradycyjna kuchnia zaleca migdały głównie jako dodatek do ciast, ale można dla nich znaleźć dziesiątki innych zastosowań. Jednym z nich jest posypka - zmielone drobno migdały. Możemy ją dodać do: warzywnych zup kremów - posypać na wierzch miękkiego serka koziego - mieszamy dokładnie obydwa składniki, formujemy kulki i w ten sposób tworzymy oryginalną i smaczną przystawkę deserów - możemy posypać nimi wierzch ciasta, lody, bitą śmietanę... możliwości jest mnóstwo.
Wartość energetyczna | 1460 kJ / 349 kcal |
Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g 0 g |
Węglowodany, w tym: - cukry | 77 g 46 g |
Błonnik | 13 g |
Białko | 14 g (16%*) |
Sól | 0,7 g |
Witamina C | 48 mg (60%*) |
Wapń | 190 mg (23%*) |
Żelazo | 6,8 mg (49%*) |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Intenson |
Kod producenta | 035 |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Intenson |
Kod producenta | 035 |
Morwy tureckie w surowej czekoladzie Bio 70 g - Cocoa
czekolada* 65% (ziarno kakaowca*, cukier palmowy*, masło kakaowe* - zawartość masy kakaowej 60%), morwy białe* 35% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS
Wszystkie surowce, z których korzystamy pochodzą bezpośrednio od farmerów lub spółdzielni rolniczych prowadzących uprawy ekologiczne potwierdzone licznymi certyfikatami rolnictwa ekologicznego przyznawanymi przez Unię Europejską. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 2076kJ / 498kcal
Tłuszcz: 27,88g;
w tym kwasy nasycone: 17,5g;
Węglowodany: 51,8g;
w tym cukry: 51,6g;
Błonnik: 7,8g;
Białko: 5,9g;
Sól: 0,04g
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Cocoa |
Kod producenta | 177 |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Cocoa |
Kod producenta | 177 |
CHIPSY KOKOSOWE (100 g) - kokos wiórki BAKALIE
Kraj pochodzenia: Indonezja
Zastosowanie:
SŁONECZNIK ŁUSKANY (200 g) - bakalie sklep
Waga: 200 g
Słonecznik to wartościowa przekąska, którą możemy pogryzać w ciągu całego dnia, np. podczas nauki czy oglądania telewizji. Jest także wyśmienitym dodatkiem do wszelkich sałatek i surówek. Kiedy przyjdzie nam ochota na małe "co nie co", proponujemy ziarna słonecznika podprażyć na patelni z niewielką ilością tłuszczu. W wersji na słodko możemy dodać miodu, w wersji pikantnej ulubione przyprawy.
MORWA BIAŁA SUSZONA BIO 100 g - BIO PLANET
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Bio Planet |
Kod producenta | 339 |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Bio Planet |
Kod producenta | 339 |
MORELE SUSZONE NIESIARKOWANE (200 g) naturalne - SPOSÓB NA ZDROWĄ PRZEKĄSKĘ
Poza potrawami kuchni orientalnych, gdzie suszone morele zazwyczaj występują w towarzystwie kurczaka, godne polecenia są np. suszone morele zawijane w boczku czy wieprzowina na słodko. Suszone morele są też podstawą zupy marchewkowo-morelowej oraz kruchych pierożków, które możemy nimi nadziewać. Morele w wersji śniadaniowej możemy podawać nie tylko dodatek do płatków, ale również w postaci manny z amarantusem i suszonymi morelami.
Morwa biała suszona Bio 250 g - Bio Planet
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Bio Planet |
Kod producenta | 176 |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Bio Planet |
Kod producenta | 176 |
RODZYNKI irańskie MALAYER jasne (200 g) - BAKALIE Klasa I
WIÓRKI KOKOSOWE (200 g) - BAKALIE
Zastosowanie:
Rodzynki w surowej czekoladzie Bio 70 g - Cocoa
rodzynki*(50%), czekolada*(50%) (ziarno kakaowca, cukier z kwiatu palmy kokosowej, masło kakaowej, wanilia bourbon) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS
Wszystkie surowce, z których korzystamy pochodzą bezpośrednio od farmerów lub spółdzielni rolniczych prowadzących uprawy ekologiczne potwierdzone licznymi certyfikatami rolnictwa ekologicznego przyznawanymi przez Unię Europejską.
Zawartość masy kakaowej 65% WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1916 kJ / 459 kcal
Tłuszcz: 24,34 g;
w tym kwasy nasycone: 15,1 g;
Węglowodany: 52 g;
w tym cukry: 51,3 g;
Błonnik: 8,6g;
Białko: 3,8 g;
Sól: 0,09 g
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Cocoa |
Kod producenta | 209 |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Cocoa |
Kod producenta | 209 |
MIGDAŁY CAŁE KALIFORNIJSKIE (100 G) duże - bakalie sklep
Gatunek I
Migdały W Kuchni
Nasza tradycyjna kuchnia zaleca migdały głównie jako dodatek do ciast, ale można dla nich znaleźć dziesiątki innych zastosowań. Jednym z nich jest posypka - zmielone drobno migdały. Możemy ją dodać do: warzywnych zup kremów - posypać na wierzch miękkiego serka koziego - mieszamy dokładnie obydwa składniki, formujemy kulki i w ten sposób tworzymy oryginalną i smaczną przystawkę deserów - możemy posypać nimi wierzch ciasta, lody, bitą śmietanę... możliwości jest mnóstwo. Z migdałów możemy uzyskać także bardzo smaczny napój, noszący nazwę orszady. Orszada (z fr. orgeat) kiedyś sporządzana była na bazie mąki jęczmiennej (stąd nazwa; w języku francuskim słowo "orge" oznacza "jęczmień") ale obecnie najpopularniejszą formą jest mieszanka migdałów z mlekiem lub wodą. Orszada 200 g migdałów słodkich kilka sztuk migdałów gorzkich 100 g cukru (lub zdrowiej - miodu) woda lub mleko
Migdały rozdrobnić, utłuc razem z cukrem. Dodać wodę albo mleko (czasem dodawano tzw. wodę z kwiatu pomarańczowego), przetrzeć przez metalowe sito wyłożone płótnem, aby otrzymać mleczny płyn. Podawać dobrze schłodzone. Olej migdałowy, tłoczony z migdałów na zimno, to bardzo smaczny i zdrowy dodatek. Można go używać do sałatek i surówek, jako ich wspaniałe uzupełnienie,a także do aromatyzowania ciast i produkcji marcepanu. Tradycyjnie migdały używa się do sporządzania masy marcepanowej, która jest idealna do ozdabiania ciast i tortów ze względu na swoją plastyczność.
Masa marcepanowa 0,5 kg obranych i zmielonych na proszek migdałów 0,5 kg cukru pudru, zamiast cukru można także eksperymentować z dodawaniem miodu 4 białka Wymieszać wszystkie składniki na plastyczną masę, można formować różnorodne kształty.