Kawy aromatyzowane są wykwintnym i apetycznym pomysłem na urozmaicenie tradycyjnego napoju. Jeśli jeszcze nie zdarzyło ci się skosztować kawy z nutą BIAŁEJ CZEKOLADY, to warto ją wypróbować. Zrelaksuj się podczas smakowania tego wykwintnego napoju. Zaproś przyjaciół, z którymi w będziesz się delektował odkrywanymi właśnie aromatami. Kawa aromatyzowana o smaku BIAŁEJ CZEKOLADY to najwspanialszy prezent jaki możesz podarować sobie i bliskim. Filiżanka tego wspaniałego napoju na pewno urozmaici i umili każdy dzień.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
AROMAT | WYRAZISTY |
SMAK | %C5%81AGODNY |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
AROMAT | WYRAZISTY |
SMAK | ŁAGODNY |
KAWA ARABIKA PAPUA NOWA GWINEA MAWARI A/X świeżo palona
świeżo palona - 100 % arabika
Kawa dotarła na Nową Gwineę w latach 30-tych XX wieku z Jamajki i jest pochodną wysokogatunkowej Jamajki Blue Moutain. Żyzna wulkaniczna gleba oraz sprzyjający klimat sprawiają, że kawa jest zaliczana do najsmaczniejszych na świecie.
Papua Nowa Gwinea to państwo, które zajmuje około połowy wyspy Nowa Gwinea (drugą połowę zajmuje Indonezja) i ponad 2 800 wysepek na Pacyfiku. Kawy tam uprawiane (na Nowej Gwinei) dość znacznie różnią się od innych kaw z tamtego regionu świata. Podczas gdy kawy z Indonezji są zwykle ziemiste, to kawy z Papui bardziej przypominają te z Ameryki Południowej: Kolumbii lub Brazylii. Również wyczuwa się w nich pewną ziemistość, ale generalnie są bardziej wyrafinowane, z nieco większą kwaskowatością i złożonością. Większość produkcji pochodzi z małych plantacji i gospodarstw (85%). Kawę uprawia się na dużych wysokościach: 1300 - 1800 m npm, dzięki czemu ziarno jest bardzo wysokiej jakości. Uprawy mają charakter naturalny, gdyż jakakolwiek ingerencja człowieka na wysokogórskich plantacjach jest utrudniona. Kawa odgrywa dość istotną rolę w gospodarce Nowej Gwinei, rząd wspiera rolników oferując minimalne ceny skupu kawy.
Kawa ma zróżnicowaną jakość, najlepsze ziarno klasy AA i A jest bardzo dobre i poszukiwane na światowych rynkach. Kawa charakteryzuje się intensywnym, ale
łagodnym aromatem, zbalansowanym smakiem
o orzechowym zabarwieniu oraz stosunkowo niską
kwaskowatością .
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | +intensywny%2C+bogaty%2C+czysty+%2C+charakterystyczny |
SMAK | zio%C5%82owy%2C+orze%C5%BAwiaj%C4%85cy%2C+jagodowy |
KWASKOWOŚĆ | niska |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | intensywny, bogaty, czysty , charakterystyczny |
SMAK | ziołowy, orzeźwiający, jagodowy |
KWASKOWOŚĆ | niska |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | |
SMAK | |
KWASKOWOŚĆ |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | |
SMAK | |
KWASKOWOŚĆ |
KAWA ARABIKA MEKSYK ALTURA MONTE GRANDE
Meksyk jest obecnie dumnym producentem niemal pięciu milionów worków kawy rocznie. Meksykańska kawa jest powszechnie znana ze względu na swój nieskomplikowany smak – to wspaniała kawa poranna. Doskonale się nadaje do mieszanek z mocnymi kawami o pełnej konsystencji, łagodząc ich intensywny smak. Kiedy będziecie w Meksyku – niezależnie od klimatu, w jakim się znajdziecie – zostaniecie ugoszczeni kawą serwowaną w najlepszy sposób. Smak tej kawy może zmienić wasze wyobrażenie o najlepszej kawie.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | G%C5%81%C4%98BOKI |
SMAK | DELIKATNY%2C+ORZECHOWY |
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | GŁĘBOKI |
SMAK | DELIKATNY, ORZECHOWY |
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
CZEKOLADOWO - BANANOWA - kawa aromatyzowana
Kawy aromatyzowane są wykwintnym i apetycznym pomysłem na urozmaicenie tradycyjnego napoju. Jeśli jeszcze nie zdarzyło ci się skosztować kawy z nutą czekolady i banana, to warto ją wypróbować. Zrelaksuj się podczas smakowania tego wykwintnego napoju. Zaproś przyjaciół, z którymi w będziesz się delektował odkrywanymi właśnie aromatami. Kawa aromatyzowana o smaku CZEKOLADOWO - BANANOWYM to najwspanialszy prezent jaki możesz podarować sobie i bliskim. Filiżanka tego wspaniałego napoju na pewno urozmaici i umili każdy dzień.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
AROMAT | WYRAZISTY |
SMAK | %C5%81AGODNY |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
AROMAT | WYRAZISTY |
SMAK | ŁAGODNY |
ŻURAWINOWA - kawa aromatyzowana
Kawy aromatyzowane są wykwintnym i apetycznym pomysłem na urozmaicenie tradycyjnego napoju. Jeśli jeszcze nie zdarzyło ci się skosztować kawy o smaku ŻURAWINOWYM, to warto ją wypróbować. Zrelaksuj się podczas smakowania tego wykwintnego napoju. Zaproś przyjaciół, z którymi w będziesz się delektował odkrywanymi właśnie aromatami. Kawa aromatyzowana o smaku ŻURAWINOWYM to najwspanialszy prezent jaki możesz podarować sobie i bliskim. Filiżanka tego wspaniałego napoju na pewno urozmaici i umili każdy dzień.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
AROMAT | WYRAZISTY |
SMAK | %C5%81AGODNY |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
AROMAT | WYRAZISTY |
SMAK | ŁAGODNY |
KAWA ARABIKA INDIE PLANTATION A - świeżo palona
Kawa Arabika Indie Plantation A -
świeżo palona
100 % arabika
Arabica Plantation A to kawa przerobiona metodą mokrą, o dużym ziarnie, wolna od wszelkiego rodzaju ziaren defektowych, które mogłyby pogorszyć jej walory aromatyczno - smakowe. Arabiki indyjskie są uprawiane na średnich wysokościach tj. 1000-1600 m n.p.m. w bardzo dobrych i ekologicznych warunkach. Plantation AA to najlepsza, z dostępnych na rynku, kaw indyjskich, a jej jakość potwierdzona jest za pomocą podwójnej litery „A”. Charakteryzuje się aromatem orzeszków ziemnych, miodu i toffi. Pomimo swojej delikatności oraz wyśmienicie zharmonizowaniem aromatu i smaku, pozostawia pikantny, lekko dymno - słodowy smak. Można wyczuć w niej (charakterystyczną dla kaw indonezyjskich) lekką „ziemistość” choć jest ona mało wyczuwalna.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | ZHARMONIZOWANY |
SMAK | orzechowy%2C+s%C5%82odki |
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | ZHARMONIZOWANY |
SMAK | orzechowy, słodki |
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
Kawa mielona arabica robusta strong fair trade Bio 250g - Alce Nero
kawa arabica*, kawa robusta* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS
Ekologiczna kawa arabica, pochodząca z najlepszych, terenów Etiopii, Nikaragui oraz Brazylii. Hermetyczne zamknięcie gwarantuje zachowanie pełnego smaku i aromatu kawy. Specjalny przemiał pozwala delektować się kawą Alce Nero, przygotowaną zarówno w zwykłym ekspresie, jak i parzoną po turecku. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do filiżanki wsypać ok 10 g kawy i zalać wrzącą wodą. Kawa nadaje się również do zaparzania w ekspresie. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnym pojemniku.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Alce Nero |
Kod producenta | 255 |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Alce Nero |
Kod producenta | 255 |
Lapacho matto grosso 50 g -Intenson
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Intenson |
Kod producenta | 052 |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Intenson |
Kod producenta | 052 |
KAWA ARABIKA NIKARAGUA MATAGALPA SHG
Kawa Arabica Nikaragua Matagalpa zbierana jest z plantacji położonych 1500 – 2000 m. n.p.m. Kawa z Nikaraguii Matagalpa uprawiana jest ekologicznie, co oznacza, że nie używa się żadnych sztucznych nawozów. Kawa uprawiana ekologicznie ma pełniejszy smak, który jest wynikiem powoli dojrzewających ziaren. Długie dojrzewanie ma wpływ na złożoność smaku i dlatego lepiej smakuje. Gleba na tych obszarach jest użyźniana, przez co krzewy kawowca otrzymują więcej składników odżywczych i mają zdrowsze ziarna. Mówi się, że kawa jest najstabilniejszą na świecie uprawą przeznaczoną wyłącznie na sprzedaż.
Ekologiczna kawa z Nikaragui ma bogaty i wyrafinowany smak o pełnej konsystencji. Miłośnicy kawy na całym świecie mogą się delektować przyjemną gęstą konsystencją i intensywnym smakiem, dobrym, lekko koniakowym, oraz przenikliwym aromatem, który pozostaje na długo po jej wypiciu.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | g%C5%82eboki |
SMAK | %C5%9Bwie%C5%BCy%2C+lekko+s%C5%82odki+i+owocowy |
KWASKOWOŚĆ | niska |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | głeboki |
SMAK | świeży, lekko słodki i owocowy |
KWASKOWOŚĆ | niska |
KAWA ROZPUSZCZALNA - ŚMIETANKOWA
Kraj pochodzenia kawy: Indie Rodzaj kawy: Instant
RÓŻANY OGRÓD - kawa arabika aromatyzowana RÓŻANA, RÓŻA
Kawy aromatyzowane są wykwintnym i apetycznym pomysłem na urozmaicenie tradycyjnego napoju. Jeśli jeszcze nie zdarzyło ci się skosztować kawy z nutą RÓŻANYM, to warto ją wypróbować. Zrelaksuj się podczas smakowania tego wykwintnego napoju. Zaproś przyjaciół, z którymi w będziesz się delektował odkrywanymi właśnie aromatami. Kawa aromatyzowana o smaku RÓŻANYM to najwspanialszy prezent jaki możesz podarować sobie i bliskim. Filiżanka tego wspaniałego napoju na pewno urozmaici i umili każdy dzień.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
AROMAT | WYRAZISTY |
SMAK | %C5%81AGODNY |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
AROMAT | WYRAZISTY |
SMAK | ŁAGODNY |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Intenson |
Kod producenta | 346 |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Intenson |
Kod producenta | 346 |
NUGATOWY KREM - kawa ziarnista SMAKOWA
Kawy aromatyzowane są wykwintnym i apetycznym pomysłem na urozmaicenie tradycyjnego napoju. Jeśli jeszcze nie zdarzyło ci się skosztować kawy z nutą NUGATU (charakter deseru - wyczuwalne elementy białka, miodu i orzecha laskowego) to warto ją wypróbować. Zrelaksuj się podczas smakowania tego wykwintnego napoju. Zaproś przyjaciół, z którymi w będziesz się delektował odkrywanymi właśnie aromatami. Kawa aromatyzowana o smaku NUGATOWY KREM to najwspanialszy prezent jaki możesz podarować sobie i bliskim. Filiżanka tego wspaniałego napoju na pewno urozmaici i umili każdy dzień.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
AROMAT | WYRAZISTY |
SMAK | %C5%81AGODNY |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
AROMAT | WYRAZISTY |
SMAK | ŁAGODNY |
KAWA ROZPUSZCZALNA - TROPIKALNA
Kraj pochodzenia kawy: Indie Rodzaj kawy: Instant
SULAWESI TORAJA KALOSSI - kawa arabika ŚWIEŻO PALONA
Sulawesi Toraja Kalossi - rośnie na dużych wysokościach na wyspie Sulawesi (niegdyś Celebes) w centralnym punkcie archipelagu malajskiego w Indonezji. Kalossi to miasteczko w środkowym Sulawesi, zaś Toraja to nazwa górzystego rejonu w którym ta kawa rośnie. Kawa z Sulawesi (Celebes), indonezyjskiej wyspy, charakteryzuje się bogactwem smaku i aromatu. Pełna cielistość, świeży charakter.
Kawa o niskiej kwaskowatości. Jej niezwykły aromat przypominający suszone owoce, a zwłaszcza śliwki zjednał sobie zagorzałych wielbicieli. Doskonale nadaje się do picia jako kawa jednorodna, ale dodana do mieszanki świetnie podnosi jej aromat i smak. Arabica Kalossi Sulawesi to kawa mocna, wyrazista i intensywna, a mimo to w ogóle nie jest kwaśna ani gorzka.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | intensywny%2C+bogaty%2C+czysty%2C+mocny |
SMAK | zio%C5%82owy%2C+lekko+zbo%C5%BCowy |
KWASKOWOŚĆ | niska+ |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | intensywny, bogaty, czysty, mocny |
SMAK | ziołowy, lekko zbożowy |
KWASKOWOŚĆ | niska |
Kawa mielona 100% arabica moka fair trade Bio 250 g Alce Nero
kawa arabica* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS
Ekologiczna kawa arabica Fair Trade (Sprawiedliwy Handel), pochodząca z najlepszych, górzystych terenów Kostaryki, Nikaragui oraz Peru. Hermetyczne zamknięcie gwarantuje zachowanie pełnego smaku i aromatu kawy. Specjalny przemiał pozwala delektować się tą kawą przygotowaną zarówno w zwykłym ekspresie, jak i parzoną po turecku. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do filiżanki wsypać ok. 10 g kawy i zalać wrzącą wodą. Kawa nadaje się również do zaparzania w ekspresie lub za pomocą filtra. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu kawę najlepiej przechowywać w warunkach chłodniczych. Wówczas dłużej zachowa pełnię swoich walorów.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Alce Nero |
Kod producenta | 254 |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Alce Nero |
Kod producenta | 254 |
Charakteryzuje się bardzo zrównoważonym smakiem i dobrze wyczuwalną kwaskowością. Należy do kaw średnio mocnych i jest ceniona ze względu na naturalne warunki uprawy. Gatunek ten mimo niskiej ceny zdobywa coraz większe uznanie na całym świecie.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | g%C5%82%C4%99boki |
SMAK | winny%2C+czekoladowy |
KWASKOWOŚĆ | %C5%9Brednia |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | głęboki |
SMAK | winny, czekoladowy |
KWASKOWOŚĆ | średnia |
Kawa zielona mielona 250 g -Intenson
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Intenson |
Kod producenta | 008 |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Intenson |
Kod producenta | 008 |
KAWA ARABIKA SALWADOR SHG - świeżo palona
Moc: 2/5
Kwaskowatość: 3/5
Gorycz: 2/5
Równowaga: 4/5
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | |
SMAK | kwasowo%C5%9B%C4%87+cytrynowa%2C+s%C5%82odki |
KWASKOWOŚĆ |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | |
SMAK | kwasowość cytrynowa, słodki |
KWASKOWOŚĆ |
KAWA ARABIKA GWATEMALA SHB - SWIEŻO PALONA
Kawy Gwatemali są uważane za jedne z najbardziej aromatycznych, najciekawszych pod względem walorów smakowych kaw na świecie. Kawa ta jest najczęściej uzyskiwana z odmian Burbon, Typica i Arabigo. Plantacje usytuowane są na żyznych glebach bogatych w glinkę laterytową, która jest wyjątkowo odżywczym podłożem pod uprawy. Plony zbierane są ręcznie, metodą selektywną polegającą na kilkukrotnym obchodzeniu plantacji i zbieraniu wyłącznie dojrzałych owoców. Surowiec jest sortowany i czyszczony mechanicznie. Uprawia się je na znacznych wysokościach, na ziemi wulkanicznej, dzięki czemu zyskują naturalną soczystość, słodkość, ziemistość i głębię zarówno aromatu, jak i smaku. Wysoko w górach temperatura jest dużo niższa, co sprawia, że kawa rośnie w specyficzny sposób. By chronić się przed zimnem, ziarna nie zwiększają swojej objętości. Specjaliści oznaczają takie ziarna symbolem SHB (strictly hard beans). Są one twardsze i intensywniejsze w smaku, bo koncentrują w sobie cały aromat i smak dużych, pełnych ziaren. Kawa z Gwatemali ma wyjątkowy, aromatyczny, bogaty bukiet, z lekko korzennym i pikantnym posmakiem. Jest intensywna i doskonale zrównoważona. Dzięki jasnemu, niewysokiemu stopniu kwasowości możemy cieszyć się w pełni obiecanym aromatem i smakiem, przykrytym cienistą, kremową pianką. Wysoka zawartość kofeiny (kawa mocna).
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | G%C5%81EBOKI |
SMAK | czekolada |
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | GŁEBOKI |
SMAK | czekolada |
KWASKOWOŚĆ | NISKA |