świeżo palona
100 % arabika Kawa Serrano Superior pochodzi z niewielkiej plantacji położonej u stóp kubańskiego masywu górskiego Sierra Maestra. Rośnie na stromych (400-800 m.n.p.m) zboczach, gdzie użycie maszyn do zbierania kawy jest niemożliwe. Kawa kubańska zbierana jest ręcznie i wstępnie obrabiana tradycyjnymi metodami. Odznacza się kwaskowością niższą od wielu kaw z Ameryki Środkowej. Serrano Superior charakteryzuje się bardzo dobrym smakiem, lekko słodkawa z przeważającymi nutami migdałów, orzechów i karmelu, po zaparzeniu z dymnym posmakiem przypominającym aromat kubańskich cygar.
Kawa ta świetnie sprawdza się jako espresso i kawy robione na jego bazie, czyli np. cappuccino i latte. Można ją też przyrządzić jako tradycyjną czarną kawę. W każdym przypadku smakuje znakomicie!
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | ZR%C3%93WNOWA%C5%BBONY |
SMAK | pikantny%2C+dymny |
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | ZRÓWNOWAŻONY |
SMAK | pikantny, dymny |
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
KAWA ARABIKA - KOSTARYKA TARRAZU SHB
świeżo palona 100 % Arabika
Kawa Tarrazu ma lekki i czysty smak oraz cudowny aromat, co pozwala stwierdzić, że jest to jedna z lepszych kaw na świecie. Doskonale nadaje się do kaw deserowych o tropikalnym charakterze, połączona z mlekiem kokosowym, ciemnym rumem, lub likierem orzechowym uwalnia niezwykły aromat. Jednocześnie jest znakomita do parzenia po turecku.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | WYRAZISTY |
SMAK | cytrynowa+kwasowo%C5%9B%C4%87%2C+nuta+ciemnej+czekolady%2C+bardzo+%C5%82agodna |
KWASKOWOŚĆ | LEKKA |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | WYRAZISTY |
SMAK | cytrynowa kwasowość, nuta ciemnej czekolady, bardzo łagodna |
KWASKOWOŚĆ | LEKKA |
Kawa mielona 100% arabica moka fair trade Bio 250 g Alce Nero
kawa arabica* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS
Ekologiczna kawa arabica Fair Trade (Sprawiedliwy Handel), pochodząca z najlepszych, górzystych terenów Kostaryki, Nikaragui oraz Peru. Hermetyczne zamknięcie gwarantuje zachowanie pełnego smaku i aromatu kawy. Specjalny przemiał pozwala delektować się tą kawą przygotowaną zarówno w zwykłym ekspresie, jak i parzoną po turecku. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do filiżanki wsypać ok. 10 g kawy i zalać wrzącą wodą. Kawa nadaje się również do zaparzania w ekspresie lub za pomocą filtra. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu kawę najlepiej przechowywać w warunkach chłodniczych. Wówczas dłużej zachowa pełnię swoich walorów.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Alce Nero |
Kod producenta | 254 |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Alce Nero |
Kod producenta | 254 |
KAWA ROZPUSZCZALNA - WIŚNIE W CZEKOLADZIE
Kraj pochodzenia kawy: Indie Rodzaj kawy: Instant
KAWA ROZPUSZCZALNA - PISTACJE Z MARCEPANEM
Kraj pochodzenia kawy: Indie Rodzaj kawy: Instant
KAWA ROZPUSZCZALNA - MALINOWY SORBET
Kraj pochodzenia kawy: Indie Rodzaj kawy: Instant
MALINOWY KREM - KAWA AROMATYZOWANA
Kawy aromatyzowane są wykwintnym i apetycznym pomysłem na urozmaicenie tradycyjnego napoju. Jeśli jeszcze nie zdarzyło ci się skosztować kawy z nutą soczystej, dojrzałej maliny, to warto ją wypróbować. Zrelaksuj się podczas smakowania tego wykwintnego napoju. Zaproś przyjaciół, z którymi w będziesz się delektował odkrywanymi właśnie aromatami. Kawa aromatyzowana o smaku MALINOWY KREM to najwspanialszy prezent jaki możesz podarować sobie i bliskim. Filiżanka tego wspaniałego napoju na pewno urozmaici i umili każdy dzień.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
AROMAT | WYRAZISTY |
SMAK | %C5%81AGODNY |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
AROMAT | WYRAZISTY |
SMAK | ŁAGODNY |
KAWA SMAKOWA - HAWAJSKA NOC - pomarańcz, ananas, rum
Kawy aromatyzowane są wykwintnym i apetycznym pomysłem na urozmaicenie tradycyjnego napoju. Jeśli jeszcze nie zdarzyło ci się skosztować kawy z nutą połączenia niezwykłych egzotycznych smaków Hawajskiej Nocy, to warto ją wypróbować. Zrelaksuj się podczas smakowania tego wykwintnego napoju. Zaproś przyjaciół, z którymi w będziesz się delektował odkrywanymi właśnie aromatami. Kawa aromatyzowana Hawajska Noc o połączeniu 3 smaków to najwspanialszy prezent jaki możesz podarować sobie i bliskim. Filiżanka tego wspaniałego napoju na pewno urozmaici i umili każdy dzień.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
AROMAT | WYRAZISTY |
SMAK | %C5%81AGODNY |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
AROMAT | WYRAZISTY |
SMAK | ŁAGODNY |
ZESTAW 2,5 KG KAWY - 10 GATUNKÓW ARABIKI (KURIER GRATIS) - kawy do biura
W skład zestawu wchodzi (po 250 g): Arabica Brazylia Santos 17/18,
- Arabica Kolumbia Supremo,
- Arabica Gwatemala SHB,
- Arabica Kuba Serrano Superior,
- Arabica Meksyk Altura Monte Grande,
- Arabica Honduras SHG,
- Arabica Burundi AA,
- Arabica Papua Nowa Gwinea,
- Arabica Etiopia Sidamo,
Arabika Kostaryka Tarazu SHB
-
Oferowana przez nas kawa pochodzi prosto z tradycyjnej palarni kawy, dlatego jest zawsze świeża i aromatyczna.
Kawa wypalana jest w bardzo małych ilościach, praktycznie tylko pod zamówienie i nigdy nie jest przechowywana dłużej niż klika dni. Dzięki czemu kawa jest bardzo świeża i odpowiednio odgazowana i właśnie taką kawę Państwu oferujemy.
Przy wpłacie na konto przesyłka kurierem GRATIS !
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | |
SMAK | |
KWASKOWOŚĆ |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | |
SMAK | |
KWASKOWOŚĆ |
Kawa espresso mielona 100% arabica fair trade Bio 250 g- Alce Nero
kawa arabica* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS
Ekologiczna kawa arabica Fair Trade (Sprawiedliwy Handel), pochodząca z najlepszych, górzystych terenów Kostaryki, Nikaragui oraz Peru. Hermetyczne zamknięcie gwarantuje zachowanie pełnego smaku i aromatu kawy, mielonej specjalnie do ekspresów ciśnieniowych. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do filiżanki wsypać ok. 10 g kawy i zalać wrzącą wodą. Kawa nadaje się również do zaparzania w ekspresie. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnym pojemniku.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Alce Nero |
Kod producenta | 253 |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Alce Nero |
Kod producenta | 253 |
KAWA ROZPUSZCZALNA - CZEKOLADOWO - WANILIOWA
Kraj pochodzenia kawy: Indie Rodzaj kawy: Instant
KAWA ARABIKA KONGO KIVU świeżo palona z PALARNII KAWY
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | |
SMAK | Karmelowy%2C+s%C5%82odk |
KWASKOWOŚĆ |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | |
SMAK | Karmelowy, słodk |
KWASKOWOŚĆ |
CZEKOLADOWO - BANANOWA - kawa aromatyzowana
Kawy aromatyzowane są wykwintnym i apetycznym pomysłem na urozmaicenie tradycyjnego napoju. Jeśli jeszcze nie zdarzyło ci się skosztować kawy z nutą czekolady i banana, to warto ją wypróbować. Zrelaksuj się podczas smakowania tego wykwintnego napoju. Zaproś przyjaciół, z którymi w będziesz się delektował odkrywanymi właśnie aromatami. Kawa aromatyzowana o smaku CZEKOLADOWO - BANANOWYM to najwspanialszy prezent jaki możesz podarować sobie i bliskim. Filiżanka tego wspaniałego napoju na pewno urozmaici i umili każdy dzień.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
AROMAT | WYRAZISTY |
SMAK | %C5%81AGODNY |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
AROMAT | WYRAZISTY |
SMAK | ŁAGODNY |
KAWA AROMATYZOWANA - MOJITO - KUBAŃSKI DRINK
Kawy aromatyzowane są wykwintnym i apetycznym pomysłem na urozmaicenie tradycyjnego napoju. Jeśli jeszcze nie zdarzyło ci się skosztować kawy z nutą połączenia niezwykłych smaków kubańskiego drinka MOJITO, to warto ją wypróbować. Zrelaksuj się podczas smakowania tego wykwintnego napoju. Zaproś przyjaciół, z którymi w będziesz się delektował odkrywanymi właśnie aromatami. Kawa aromatyzowana MOJITO to najwspanialszy prezent jaki możesz podarować sobie i bliskim. Filiżanka tego wspaniałego napoju na pewno urozmaici i umili każdy dzień.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
AROMAT | WYRAZISTY |
SMAK | %C5%81AGODNY |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
AROMAT | WYRAZISTY |
SMAK | ŁAGODNY |
KAWA ROZPUSZCZALNA - CZEKOLADOWO - POMARAŃCZOWA
Kraj pochodzenia kawy: Indie Rodzaj kawy: Instant
ROBUSTA KAMERUN ( CAMEROON ) - świeżo palona - PALARNIA KAWY
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | intensywny+ale+nie+ostry%2C+pe%C5%82ny%2C+bogaty%2C+czysty |
SMAK | mocny%2C+wyra%C5%BAny |
KWASKOWOŚĆ |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | intensywny ale nie ostry, pełny, bogaty, czysty |
SMAK | mocny, wyraźny |
KWASKOWOŚĆ |
KAWA ARABIKA INDONESIA SUMATRA MANDHELING świeżo palona gr 1
świeżo palona - 100 % arabika
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | subtelny |
SMAK | zio%C5%82owy%2C+pikantny%2C+lekko+tytoniowy |
KWASKOWOŚĆ | niska |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | subtelny |
SMAK | ziołowy, pikantny, lekko tytoniowy |
KWASKOWOŚĆ | niska |
SULAWESI TORAJA KALOSSI - kawa arabika ŚWIEŻO PALONA
Sulawesi Toraja Kalossi - rośnie na dużych wysokościach na wyspie Sulawesi (niegdyś Celebes) w centralnym punkcie archipelagu malajskiego w Indonezji. Kalossi to miasteczko w środkowym Sulawesi, zaś Toraja to nazwa górzystego rejonu w którym ta kawa rośnie. Kawa z Sulawesi (Celebes), indonezyjskiej wyspy, charakteryzuje się bogactwem smaku i aromatu. Pełna cielistość, świeży charakter.
Kawa o niskiej kwaskowatości. Jej niezwykły aromat przypominający suszone owoce, a zwłaszcza śliwki zjednał sobie zagorzałych wielbicieli. Doskonale nadaje się do picia jako kawa jednorodna, ale dodana do mieszanki świetnie podnosi jej aromat i smak. Arabica Kalossi Sulawesi to kawa mocna, wyrazista i intensywna, a mimo to w ogóle nie jest kwaśna ani gorzka.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | intensywny%2C+bogaty%2C+czysty%2C+mocny |
SMAK | zio%C5%82owy%2C+lekko+zbo%C5%BCowy |
KWASKOWOŚĆ | niska+ |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | intensywny, bogaty, czysty, mocny |
SMAK | ziołowy, lekko zbożowy |
KWASKOWOŚĆ | niska |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | |
SMAK | |
KWASKOWOŚĆ |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | |
SMAK | |
KWASKOWOŚĆ |
KAWA ARABIKA - INDIE MONSOON MALABAR AA
świeżo palona 100 % arabika
Indie Monsoon Malabar AA, kawa o niezwykłym, intensywnym i charakterystycznym aromacie, dobrze zharomnizowana o posmaku orzechowym i łagodnej wkomponowanej w bukiet smakowy kwaskowości.
Indyjska kawa Monsoon Malabar AA swój niezwykły drewniany, lekko ziemisty i pikantny posmak zawdzięcza procesowi imitującemu starzenie się ziarna, który wśród specjalistów określany jest jako „monsunowanie”. Taki sposób przygotowania jest wynikiem działania specyficznego klimatu. Kawa dawniej przewożona z Indii na statkach, przez wiele tygodni, była zalewana przez monsun, pęczniała i nabierała białego koloru charakterystycznego dla długo przechowywanej kawy. Jej specyficzny wygląd i smak stał się jej znakiem rozpoznawczym i z czasem zaczęto celowo imitować ten proces, by uzyskać charakterystyczne, białawe ziarna. Współcześnie monsunowanie trwa około 10 tygodni i polega na wystawieniu kawy na działanie południowo - zachodniego monsunu w czasie od maja do czerwca. Nasiąknięte ciepłym deszczem ziarno rozsypuje się potem na twardy podłożu wystawiając na działanie wiatru i regularnie mieszając grabiami aż do wyschnięcia. Kawę przechowywaną w workach poddaje się następnie działaniu monsunowych wiatrów północno - wschodnich, co kilka dni przesypując do czystych i suchych worków. Indyjska arabica Monsoon Malabar AA to kawa pierwszej jakości o dorodnym, dużym, niemal idealnie czystym ziarnie oraz znakomitych właściwościach palenia.
Na szczególną uwagę zasługuje, przyciągający oko każdego kupującego, wygląd ziarna po upaleniu. Jej specyficzny smak zyskał uznanie wśród koneserów, dlatego oferujemy ją Państwu jako niezwykłe urozmaicenie każdego dnia.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | intensywny%2C+charakterystyczny |
SMAK | %C5%82agodny%2C+kakao%2C+delikatny+posmak+tytoniu |
KWASKOWOŚĆ | niska |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | intensywny, charakterystyczny |
SMAK | łagodny, kakao, delikatny posmak tytoniu |
KWASKOWOŚĆ | niska |
KAWA ARABIKA GWATEMALA SHB - SWIEŻO PALONA
Kawy Gwatemali są uważane za jedne z najbardziej aromatycznych, najciekawszych pod względem walorów smakowych kaw na świecie. Kawa ta jest najczęściej uzyskiwana z odmian Burbon, Typica i Arabigo. Plantacje usytuowane są na żyznych glebach bogatych w glinkę laterytową, która jest wyjątkowo odżywczym podłożem pod uprawy. Plony zbierane są ręcznie, metodą selektywną polegającą na kilkukrotnym obchodzeniu plantacji i zbieraniu wyłącznie dojrzałych owoców. Surowiec jest sortowany i czyszczony mechanicznie. Uprawia się je na znacznych wysokościach, na ziemi wulkanicznej, dzięki czemu zyskują naturalną soczystość, słodkość, ziemistość i głębię zarówno aromatu, jak i smaku. Wysoko w górach temperatura jest dużo niższa, co sprawia, że kawa rośnie w specyficzny sposób. By chronić się przed zimnem, ziarna nie zwiększają swojej objętości. Specjaliści oznaczają takie ziarna symbolem SHB (strictly hard beans). Są one twardsze i intensywniejsze w smaku, bo koncentrują w sobie cały aromat i smak dużych, pełnych ziaren. Kawa z Gwatemali ma wyjątkowy, aromatyczny, bogaty bukiet, z lekko korzennym i pikantnym posmakiem. Jest intensywna i doskonale zrównoważona. Dzięki jasnemu, niewysokiemu stopniu kwasowości możemy cieszyć się w pełni obiecanym aromatem i smakiem, przykrytym cienistą, kremową pianką. Wysoka zawartość kofeiny (kawa mocna).
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | G%C5%81EBOKI |
SMAK | czekolada |
KWASKOWOŚĆ | NISKA |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
AROMAT | GŁEBOKI |
SMAK | czekolada |
KWASKOWOŚĆ | NISKA |