Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Bio Planet |
Kod producenta | 219 |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Bio Planet |
Kod producenta | 219 |
Płatki owsiane bezglutenowe 200 g - Intenson
Wartość energetyczna | 1380kJ / 327 kcal |
Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone - kwasy tłuszczowe jednonienasycone - kwasy tłuszczowe wielonienasycone - tłuszcze trans - cholesterol | 4,9g 0,8g 2,1g 1,8g <0,01g <0,01mg |
Węglowodany, w tym: - cukier - skrobia | 61,5g 1,2g 57,5g |
Błonnik pokarmowy, w tym: - β-glukan | 8,5g 2,3g |
Białko | 13,5g |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Intenson |
Kod producenta | 063 |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Intenson |
Kod producenta | 063 |
Kuskus kukurydziany Bio 400 g - Bio Planet
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Bio Planet |
Kod producenta | 148 |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Bio Planet |
Kod producenta | 148 |
Makaron orkiszowy 5-jajeczny wstążka cienka Bio 250 g- Gajewski
mąka orkiszowa* (85-90%), 5 sztuk jaj* (10-15%) na jeden kg mąki, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartosc energetyczna: 1438 kJ / 340 kcal
Tłuszcz: 2,68 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Weglowodany: 61,32 g
Błonnik: 10,46 g
Białko: 12,52 g
Sól: 0,05 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu INFORMACJA ALLERGENNA
Zawiera mąkę orkiszową, jaja
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Gajewski |
Kod producenta | 160 |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Gajewski |
Kod producenta | 160 |
Płatki jęczmienne Bio 600 g - Bio Planet
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Bio Planet |
Kod producenta | 196 |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Bio Planet |
Kod producenta | 196 |
Płatki drożdżowe nieaktywne Bio 100g - Bio Planet
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Bio Planet |
Kod producenta | 193 |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Bio Planet |
Kod producenta | 193 |
Kasza gryczana krakowska niepalona Bio 500 g - Bio Planet
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Bio Planet |
Kod producenta | 135 |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Bio Planet |
Kod producenta | 135 |
Quinoa - komosa ryżowa biała 250 g -Intenson
(Chenopodium quinoa) Quinoa, zwana komosą ryżową lub ryżem peruwiańskim, jest źródłem pełnowartościowego białka oraz ma wysoką zawartość błonnika pokarmowego. Jest doskonałym dodatkiem do dań warzywnych i mięsnych jako zamiennik ryżu i kasz. Produkt przeznaczony również dla wegan i wegetarian. Sposób użycia: Produkt gotowy po uprzednim przygotowaniu: Ziarna quinoa należy wypłukać przed gotowaniem pod bieżącą wodą (jeżeli woda się nie pieni, wystarczy jedno płukanie, w przeciwnym razie płuczemy 2 – 3 razy). 1 szklankę ziaren wsypać do gotującej się wody (500 ml) i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez około 15 minut. Gdy z ziaren wyłaniają się małe białe ogonki oznacza to, że komosa jest prawie gotowa. Po ugotowaniu odstawić na 15 minut.
Wartość odżywcza w 100 g produktu**
Wartość energetyczna | 1613 kJ / 382 kcal |
Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone | 6,1 g 1,6 g |
Węglowodany, w tym: - cukry | 64 g 0 g |
Białko | 14 g (16%*) |
Sól | 0,01 g |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Intenson |
Kod producenta | 039 |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Intenson |
Kod producenta | 039 |
Quinoa czerwona (komosa ryżowa)Bio 250 g - Bio Planet
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Bio Planet |
Kod producenta | 200 |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Bio Planet |
Kod producenta | 200 |
Sposób przygotowania: Jak gotować? 1 szklanka brązowego ryżu, opłukać lub namoczyć na noc w wodzie ( przepłukać, gotować w nowej wodzie ) 2 szklanki zimnej wody 1/4 łyżeczki soli morskiej Do garnka wsyp ryż, sól i dodaj wodę. Przykryj pokrywką, doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj na wolnym ogniu ok. 30- 50 minut ( do wchłonięcia wody ) Ryż ugotowany w większej ilości może być świetną bazą do śniadania z bakaliami, prażonym słonecznikiem, pestkami dynii i np syropem daktylowym, melasą trzcinową lub słodowym kukurydziano-jęczmiennym lub jako uzupełnienie do zup lub jako uzupełnienie do warzyw z patelni lub sosów z warzyw sezonowych. Proponuję gotować również w mieszance pół na pół z kaszą gryczaną - smakuje naprawdę świetnie lub z kaszą jaglaną również w proporcji pół na pół.
Makaron żytni 5 jajeczny pełnoziarnisty świderek 300 g- Gajewski
mąka żytnia* (85-90%), 5 sztuk jaj* (10-15%) na jeden kg mąki, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartosc energetyczna: 1427 kJ / 337 kcal
Tłuszcz: 1,64 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: g
Weglowodany: 67,36 g
Błonnik: 9,72 g
Białko: 8,44 g
Sól: 0,04 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu INFORMACJA ALLERGENNA
Zawiera mąkę żytnią, jaja
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Gajewski |
Kod producenta | 163 |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Gajewski |
Kod producenta | 163 |
GOTUJEMY: Wsypujemy żądaną ilości ryżu do zimnej wody (1 szklanka ryżu na 1,5–2 szklanki wody) i doprowadzamy do wrzenia bez przykrycia. Można gotować również w bulionie. Gotujemy przez 10–12 minut na wolnym ogniu do momentu aż ryż wchłonie wodę. Czas zaczynamy odliczać od momentu zagotowania się wody. Wodę nie solimy. Gotujemy pod przykryciem z lekko uchyloną przykrywką do momentu pojawienia się “kraterów”, po czym dusimy pod szcelnym przykryciem. Ugotowane ugryzione ziarnko ryżu jest al dente – jędrne ale równomiernie ugotowane.
PO UGOTOWANIU: Po ugotowaniu odstawić na 10 minut, po czym przelać zimną wodą i delikatnie wymieszać.
SPOSÓB PODANIA: ryż basmati jest dobry do sałatek i jako dodatek do mięsa i ryb.
Smacznego!
Makaron Soba (gryczany) bezglutenowy Bio 200g- Terrasana
Mąka gryczana * (* certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS
Makaron może być bazą do dań z woka , zup z makaronem i sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 5-6 minut. Odcedź makaron na sitku. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1496 kJ / 353 kcal
Tłuszcz - 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 66,1 g
w tym cukry - 1,1 g
Białko - 5,9 g
Białko - 10,9 g
Sól - 0 g INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Terrasana |
Kod producenta | 295 |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Terrasana |
Kod producenta | 295 |
Makaron (kukurydziano-ryżowy)fusilli bezglutenowy Bio 250 g - Alb-Gold
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Alb-Gold |
Kod producenta | 155 |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Alb-Gold |
Kod producenta | 155 |
KASZA BULGUR PSZENNY (500 g) gruboziarnista
Kasza bulgur - jak powstaje? Kasza bulgur jest otrzymywana z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren pszenicy durum - najbardziej wartościowej odmiany pszenicy. Dietetycy są zgodni, że produkty na bazie pszenicy durum są zdecydowanie zdrowsze niż te na bazie zwykłej pszenicy, gdyż posiadają więcej witamin, pierwiastków mineralnych i innych substancji, które korzystnie wpływają na organizm. Kasza bulgur występuje w trzech odmianach: drobno-, średnio- i gruboziarnistej. Gruboziarnistą odmianę wykorzystuje się do wykonania słynnej bliskowschodniej potrawy zwanej pilaw.
Kasza bulgur - jak gotować? Kaszę bulgur zalej lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:2,5 (1 porcja kaszy na 2,5 porcje wody). Następnie gotuj bez przykrycia ok. 7 min. Po tym czasie zdejmij z ognia, przykryj i pozostaw do spęcznienia.
Gryka ekspandowana Bio 100 g - Bio Planet
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Bio Planet |
Kod producenta | 129 |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Bio Planet |
Kod producenta | 129 |
Ryż czarny pełnoziarnisty (uprawiany w europie) Bio 400 g - Bio Planet
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Bio Planet |
Kod producenta | 214 |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Bio Planet |
Kod producenta | 214 |
MAKARON (KUKURYDZIANO - RYŻOWY) FUSILLI BEZGLUTENOWY BIO 250 g - ALCE NERO
mąka kukurydziana* (80%), mąka ryżowa* (20%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS
Makaron bezglutenowy wytwarzany według specjalnej receptury, żeby uzyskać smak podobny do makaronu ze zwykłej pszenicy durum. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 10 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1499 kJ / 353 kcal
Tłuszcz - 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany - 77 g
w tym cukry - 2 g
Błonnik - 1 g
Białko - 7 g
Sól - 0,05 g INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać łubin oraz soję.
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Alce Nero |
Kod producenta | 334 |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Alce Nero |
Kod producenta | 334 |
Płatki owsiane bezglutenowe 400 g - Intenson
Wartość energetyczna | 1380kJ / 327 kcal |
Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone - kwasy tłuszczowe jednonienasycone - kwasy tłuszczowe wielonienasycone - tłuszcze trans - cholesterol | 4,9g 0,8g 2,1g 1,8g <0,01g <0,01mg |
Węglowodany, w tym: - cukier - skrobia | 61,5g 1,2g 57,5g |
Błonnik pokarmowy, w tym: - β-glukan | 8,5g 2,3g |
Białko | 13,5g |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Intenson |
Kod producenta | 067 |
Informacje dodatkowe | |
---|---|
Producent | Intenson |
Kod producenta | 067 |